Kézilabda

2015.06.09. 13:37

Európa-bajnoki selejtező: hét füredi kézis a válogatottban

Balatonfüred – Portugáliában lép pályára szerdán a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely igazi „kölyökkerettel” és rengeteg füredivel áll fel az Európa-bajnoki selejtezőn.

Horváth Gábor

Összesen hét játékos kapott meghívót a Balatonfüredi KSE csapatából, s ez a hét nyolc is lehetne, ha Zdolik Bencének nem kell kivenni a manduláját. Az átlövő a héten sikeres műtéten esett át.

Így Székely Márton, Bóka Bendegúz, Gerdán Tibor, Ligetvári Patrik, Faluvégi Rudolf, Szöllősi Balázs és Bánhidi Bence tagja Füredről a nemzeti csapat keretének.

(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Székely és Faluvégi a következő idényben már a Csurgót erősíti.)

Ligetvári Patrik, a füredi balátlövő is kapott meghívót az Európa-bajnoki selejtezőre

A veszprémi együttesből Lékai Máté kapott meghívót.

A magyar válogatott szerda este (21.15) Portugáliában játszik Eb-selejtezőt. A mérkőzésnek számunkra már nincs tétje, kivívtuk a szereplés jogát a jövő januári lengyelországi kontinenstornán.

Ez az oka a rutintalan keretnek, Talant Dusebajev szövetségi kapitány a hátralévő két selejtezőre pihenőt adott az „öregeknek”, egyben bizonyítási lehetőséget a fiataloknak.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Székely Márton (Balatonfüred), Bartucz László (Cegléd).

Balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgó), Bóka Bendegúz (Balatonfüred).

Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Gerdán Tibor (Balatonfüred), Ligetvári Patrik (Balatonfüred), Faluvégi Rudolf (Balatonfüred), Borsos Tamás (Csurgó).

Irányítók: Lékai Máté (Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred).

Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Hegedűs Márk (Mol Pick Szeged).

Jobbátlövők: Balogh Zsolt (Szeged), Ancsin Gábor (Szeged).

Jobbszélsők: Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (TuSem Essen, német).

Nemzeti csapatunk június 13-án, szombaton Győrben zárja a sorozatot. A válogatott ellenfele Ukrajna lesz, a mérkőzés 16 órakor kezdődik. A találkozó előtt női vb-selejtezőt tartanak, 13.30-tól Ausztriát fogadja a magyar együttes. Ezen a napon Vérten Orsolyát, Ferling Bernadettet és Vadkerti Attilát búcsúztatja a szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!