Kézilabda

2009.01.15. 03:28

Feljutásra várva - NB I/B női kézilabda

<b>Veszprém</b> - A lányok bebizonyították, hogy képesek magas színvonalú játékra, úgy érzem, jó úton járunk - összegezte az elmúlt őszi fél év eredményeit <em>Gyurka János</em>, az első osztályba vágyó Veszprém Beton KC NB I/B-s női kézilabda-együttes szakvezetője.

B. Virág Rita

- Jól sikerült a felkészülésünk, bár kissé nehézkes rajtot vettünk, az első fordulókban csak akadozva tudtunk nyerni. A győzelmek azonban azt mutatták, jó úton járunk - kezdte értékelését Gyurka János, a veszprémiek edzője. 

A Veszprém Beton KC első és eddig egyetlen vereségét az ötödik fordulóban szedte össze, amikor a listavezető Győri ETO KC II. vendégeként 29:22-re maradt alul. - Negyven percig nagyon jól tartottuk magunkat, ám végül felőrölte a játékosokat a hatalmas küzdelem. 

Azt gondolom, Győrben a patinás klub vendégeként belekóstolhattunk, milyen is az NB I-es játék, mire kell felkészülnünk a jövőben. Gyurka János kiemelte, egészséges légkörben dolgoznak a lányok, még az idény közepén jött sérüléshullám sem vetette őket vissza, összesen nyolc játékossal felállva is megnyerték valamennyi találkozójukat.

A Beton KC tehát ősszel összesen kilenc győzelmet és egy fiaskót jegyezhetett fel, 313 lőtt és 234 kapott gól szerepel a statisztikáiban. A megszerzett 18 ponttal szorosan tapadnak az eddig hibátlan és 20 pontos ETO KC II.-höz. 

Az egyenkénti értékelésnél a szakvezető Lengyel Edit kapust a csapat egyik meghatározó alakjának nevezte, aki fontos periódusokban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A másik hálóőr, Baranyai Bettina remekül ki tudta segíteni. A jobb szélen Bognár Zsuzsát igazi közösségi emberként jellemezte, aki beállósból nyergelt át új posztjára. 

Az egyik mesterlövész Weigel Zita, aki 58 találatával nyolcadik a mezőnyt összesítő góllövőlistán, s végre sérülések nélkül megúszta a fél évet. Smidéliusz Júliának egyelőre kiegészítő szerep jutott, ám még szép jövő előtt áll. Főleg védekezése volt kimagasló és a például a Nagyatád elleni mérkőzésen ő lódította át a csapatot a holtponton. 

Az irányító Koszorús Kata remekül vezényli társait, s míg azelőtt nem jutott sokszor szóhoz, most hatvanperces játékossá nőtte ki magát. A beálló Szabadfi Ágnes nagyon kiegyensúlyozott, az edző szerint példamutató a hozzáállása. 

A házi góllövőlistát dr. Karsai Dóra vezeti 68 találattal, ami az összesítésben az ötödik helyre elég neki. Gyurka róla úgy vélekedett, hasznos tagja a társaságnak, akinek teljesítménye rendre befolyásolja az eredményt, de szerencsére képes alárendelni magát a csapatérdeknek, ha nem megy a játék. 

A bal szélen Horváth Viktória tüsténkedik, s szinte valamennyi derbin végig a pályán volt, így már jóval érettebben, öntudatosabban kézilabdázik. Kiegészítő szerep jutott Földes Viktóriának, Szekeres Kingának, Velky Viktóriának, Németh Krisztának, Kerekes Krisztinának és Somogyi Alexandrának

Valamennyien fiatalok még, sokat kell dolgozniuk, ám a tehetségükkel még sokra vihetik.

Gyurka János a nézőkről sem feledkezett meg. Elmondta, minden mérkőzésen nagy szükségük van a közönség lelkes biztatására, s ezt szórakoztató, látványos játékkal próbálják meghálálni. 

A cél továbbra is a csapatépítés, s amint a gárda megérett rá, biztosak lehetünk benne, hogy az NB I-ben találkozunk majd vele.A veszprémi női kézilabdahagyományaakmegfelelően akarnak játszani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!