Kézilabda

2006.06.17. 02:29

Formalitás leszez a visszavágó

Németországban rendezik jövőre a férfi kézilabdázók világbajnokságát, melyen minden bizonnyal ott lesz Magyarország is. Nemzeti gárdánk a selejtező mú ...

Mórocz Zsolt

Németországban rendezik jövőre a férfi kézilabdázók világbajnokságát, melyen minden bizonnyal ott lesz Magyarország is. Nemzeti gárdánk a selejtező múlt heti első mérkőzésén 158 arányú fél- időbeli vezetés után 3324-re nyert Vágbesztercén Szlovákia ellen, és ezzel óriási lépést tett a Németország felé vezető úton. Az első félidőben elsősorban védekezésben remekelt válogatottunk, ám ösz- szességében a 33 dobott gól miatt a támadójátékot is ma- radéktalanul lehet dicsérni. Sok jó egyéni teljesítménynek köszönhetően alakult ki az egységes, ütőképes csapatjáték, melyben főszerepet játszottak az MKB Veszprém KC kézilabdázói. Buday Dániel mesterien irányított, emellett nyolc góljával a csapat legeredményesebb játéko- sa volt. Hat találatával Gál Gyula követte őt a házi góllövőlistán, Iváncsik Gergő három, Tombor Csaba két alkalommal volt eredményes, Tatai Péter pedig ismét reme- kelt a kapuban. Mellettük a Németországban kézilabdázó exveszprémi Fazekas Nán- dor, valamint a Spanyolországban játszó Nagy László voltak még Skaliczki László csapatának az erősségei. A visszavágót ma 18 órakor (a Sport1 élőben közvetíti) rendezik a nemrég felavatott szombathelyi sportcsarnokban. Az első mérkőzésen mutatott játék és az eredmény alapján csak formalitás a mérkőzés, hiszen legjobbjainknak nem okozhat gondot a továbbjutás bebiztosítása. A csarnokot várhatóan zsúfo- lásig megtöltő nézősereg közönségszórakoztató játékot és biztos győzelmet vár Gáléktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!