Kézilabda

2014.05.11. 14:10

Füredi egyenlítés

Csurgó - A bronzéremért kiírt két győzelemig tartó párharc döntetlenre áll, miután a Balatonfüredi KSE szenzációs játékkal idegenben verte meg a Csurgói KK-t a kézilabda NB I-ben.

Napló sport

Csurgói KK_ BKSE

31:38 (11:20)

Csurgó, 600 néző. V.: Hargitai I., Markó. Csurgói KK: Wyszomirski - Aguierezabalaga 1, Savic, PUKHOUSKI 8, SZÖLLŐSI SZ. 7, Grebenár, Nagy M. 1. Csere: Pallag (kapus), Herbert, GAZDAG 9 (8), Borsos, Oláh, Pordán, Lele 4 (1), Vadkerti 1, Országh. Edző: Imre Vilmos. BKSE: SZÉKELY - PÁSZTOR 4, Zdolik 4, Kis, SZÖLLŐSI B. 13, Kovács 1, TOMBOR 5 (2). Csere: Komendánt (kapus), Juhász 1, Bóka 2, Bánhidi, Vasvári, Bujtár 1, FALUVÉGI 5, Grigoriev 2, Győri. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 10, ill. 20 perc.

Hétméteresek: 10/9, ill. 3/2.

Csurgón úgy gondolták, az első meccs után a második is simán meglesz, így aztán sörsátorral és zenekarral várták az ünnepelni vágyó drukkereket. A vidámság gyorsan elszállt a hazaiakból, hiszen a 3. percben már 2:0-ra vezettek a vendégek. övéiket. Aztán magára talált a Csurgó és 9. percben kiegyenlített (5:5). Ezek után fantasztikus sorozatot kezdett a Balatonfüred, nagyon jó védekezésből, labdákat szerezve értékesítette sorra a ziccereit (19. perc: 6:11). A házigazda persze megpróbált felzárkózni, Imre Vilmos második idejét is kikérte és igyekezett rendet tenni a fejekben. Egy időre sikerült is (21. perc: 8:12). Ám a balatoniak újabb zseniális öt perccel 9:18-ra alakította az állást. Kis Ákos sajnos kiszállt a meccsből, a védelem vezére megkapta harmadik kisbüntetését is. A végig válogatott formában játszó Szöllősi B. pedig 11:20-ra alakította a félidei állást.

Szerdán a mindent eldöntő meccsen sokat segíthetnek a nézők (Fotó: Zwicker Tamás)

A térfélcserét követően két hetessel közelebb férkőzött a vendéglátó, azonban a mai napon nem volt ellenszer a füredi támadásokra. Egymást múlták felül a balatoni játékosok és remek gólokkal hálálták meg az övéik hangos biztatását. Mindent megpróbált a Csurgó, de hat gólnál közelebb nem jutott (42. perc: 20:26). Majd Gazdag három büntetőjére Szöllősi B. parádés góllal válaszolt (46. perc: 23:29). Faluvégi és Tombor találatai aztán pontot tettek a mérkőzés végére (49. perc: 23:32). Az utolsó percekben pedig már tízre hízott a különbség (27:37). Mindenki várta a találkozó végét, melyen magabiztos vendégsiker született, s ezzel a füredi csapat elnapolta a bronzérem átadását.

Imre Vilmos: - Gratulálok az ellenfélnek, kapott góljaink száma önmagért beszél. Az első félidőben technikai hibáink, illetve visszarendezéseink nagyban befolyásolták a mérkőzés alakulását. A második játékrészben megpróbáltunk felállni, de az csodával határos lett volna, ha sikerül. Szerdára megpróbáljuk összeszedni magunkat.

Sótonyi László: - Az első összecsapáshoz viszonyítva sokkal fegyelmezettebben játszottunk, igazi csapatként küzdöttünk. Az egész társaság diadala ez a mai siker. Morálisan sokat jelent nekünk ez a győzelem. Tudjuk, hogy szerdán egészen másik csata vár ránk, ahol szeretnénk majd megragadni a lehetőségeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!