Kézilabda

2015.12.05. 15:42

Gázolt a Füred

Balatonfüred – Harcos, szoros első félidő után elgázolta ellenfelét a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Vác

35:28 (17:14)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Medve, Nagy. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gábori 2, Petrovski 2, Bánhidi 2, Gerdán, ZDOLIK 7, BÓKA 4. Csere: Rózsavölgyi (kapus), SZÖLLŐSI 5 (2), Gyene 2 (1), Kemény 1, KASPAREK 5, LIGETVÁRI 4 (1), Győri, Németh, Törteli 1. Edző: Csoknyai István. Váci KSE: Vitáris - Vasic, Astrashapkin 4, Lendvay 2, Vucicevic, PAVLOVIC 6 (4), Joháczi 1. Csere: TÓTH (kapus), Pál 3, Terenyi 2, Tyiskov 1, Bartók 2, FEKETE 5, Munkácsi, Kökény 2. Edző: Zsiga Gyula.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 7/4.

Kemény meccsre készült a Balatonfüredi KSE, amely a remek formában lévő váciakat fogadta. Vendéggóllal kezdődött a találkozó, majd Fazekas védései után a BKSE fordított, 3:1. A Vác harmadik gólját is Pavlovic szerezte, Fazekas védte hetesét, de a kipattanó után nem hibázott a légiós. A hazaiak előnye ezzel együtt háromra nőtt (6:3), a folytatásban viszont jelentős részt a csereként beálló Tóth védéseinek köszönhetően feljött a Vác, 13. perc: 6:5.

Támadásban visszaesett a Füred, a váciak ezt kihasználva fordítani tudtak, 6:7. Szöllősi hetesből egyenlített. Rendre a vendégek vezettek eggyel, Zdolik igyekezett összekapni csapatát, a negyedik gólját szerezte, 9:9.

A Balaton-partiak a 21. percben vezettek ismét, Bóka futott el, 11:10. Az eredményes időszak után a lassú Vác képtelen volt feltörni az egyre jobban összeálló és egyre agresszívabb hazai védelmet. Zsiga Gyula 13:10-es állásnál időt kért. Tovább robogott a Füred, 25. perc: 15:10.

Több kemény jelenet is akadt, Bánhidi ütötte le Bartókot, majd Pavlovic lőtte arcon Gáborit. A meccs összességében amúgy nem volt sportszerűtlen, de a küzdelem egyre keményebbé vált. Hiába vezetett öttel a BKSE, a vendégek a szünetig háromra csökkentették hátrányukat.

A Balatonfüredi KSE (jobbra Németh Balázs) a vártnál könnyebben győzött  
Fotó: Penovác Károly

A második játékrész két hazai találattal kezdődött, kettővel válaszolt a Vác. A folytatásban Zdolik csavart gyönyörűen a kapuba, ez már a hetedik gólja volt az átlövőnek. Szöllősi találataival hatra nőtt a két csapat között különbség, 37. perc: 23:17. Sorozatban jöttek a hazai gólok, a Vácnak nem sok köze volt a játékhoz az egyre egységesebb BKSE ellen.

Tízre nőtt az előny, Ligetvári ejtett a kapuba, 41. perc: 27:17. Gyakorlatilag eldőlt a meccs, a vendégek nem tudtak újítani, már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége. Rózsavölgyi hetest védett, de a váciak tíz alá csökkentették a hátrányt, 54. perc: 32:23.

A hajrában előjött a Füred korábbi betegsége, az utolsó percekben dekoncentráltan, több hibával játszott az együttes. Összességében a meccs rangadónak indult, de a Vácnak esélye sem volt.

Csoknyai István: - Közönségszórakoztató, sok gólos meccset játszottunk. Koncentráltan kézilabdáztunk, megérdemeltük a nagyarányú sikert.

Zsiga Gyula: - Több szempontból is nehéz meccs volt. Mindkét félidőben akadtak kihagyásaink, s ezek megbosszulták magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!