Kézilabda

2016.01.28. 16:20

Gigapofon állíthatja pályára a sportágat

Még egy magyar meccs a kézilabda Eb-n, és bizonyosan kárt tettem volna valamelyik kevésbé értékes szobaberendezésben...

Horváth Gábor

A lelkes, minőséghez szokott és mindig reményekkel teli magyar kézilabda-szurkolók között biztos jócskán akadt olyan, akinél nem úszta meg a távirányító, a chipses tálka vagy a söröskorsó. Ez bizony csúnya volt, erre senki sem számított. A magyar válogatott a lengyelországi Európa-bajnokságon elért egy mélypontot, ilyen tartósan, egymás után több mérkőzésen át megalázva tán sosem volt. Mostanában biztos nem.

Mélypont, innen kell újrakezdeni, most lehet és kell is építkezni.Nagy kérdés, hogy a szurkolók ajtócsapkodását a szakmán belül is követi-e hasonló dühkitörés. Vajon megmozgatja a sportágat a lebőgés, vagy minden Talant Dusebajev és Sótonyi László hibája lesz? Félek, utóbbinak elég nagy az esélye, pedig a vak is láthatja, hogy problémáink rendszerszintűek. A két edző kispad előtt csodálkozó tekintete árulkodott, saját maguk által is megvezetett emberek voltak, és önkéntelenül váltak a világelit szintje alá süllyedő magyar férfikézilabda arcaivá. Arcaivá, de semmiképpen sem okozóivá.

A helyzet sajnálatos, de egyáltalán nem tragikus, hiszen a sportágban bőven van itthon potenciál. Kérdés, képesek vagyunk-e végre az erőforrásokat egységes, tudatos, hosszabb távú építő munkába állítani. Ha ez egy ilyen hatalmas (nevelő jellegűnek is felfogható) gigapofon után sem sikerül, akkor soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!