Kézilabda

2014.07.21. 08:48

Itt az új Füred: Csoknyaival, Iváncsikkal, Vilovskival kezte a felkészülést a BKSE

Balatonfüred – Hétfőn délelőtt elkezdte a felkészülést a következő szezonra a balatonfürediek NB I-es kézilabdacsapata. Csoknyai István vezetőedző bő játékoskeretet kapott, Veszprémből, Spanyolországból is van érkező.

Horváth Gábor

Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk, az MKB-MVM Veszprém KC-val kötött együttműködési megállapodás keretében Csoknyai István lett a Balatonfüredi KSE vezetőedzője. A bakonyiak a szakember mellé négy játékost adtak kölcsönbe: Uros Vilovskit és Iváncsik Tamást a felnőtt keretből, valamint a junior válogatott Ligetvári Patrikot (átlövő) és Borbély Ádámot (kapus). Rajtuk kívül érkezett még Gábori Máté Vácról és Kátai Richárd Hajdúszoboszlóról, valamint van egy idegenlégiós is, a spanyol Juan de Rios Linares Gonzales.

Pásztor István és Tombor Csaba visszavonult (legalábbis az első osztályú kézilabdától), valószínűleg Kovács György is így dönt és már nem tagja a füredi keretnek az orosz Grigoriev sem.

Az első edzés, amelyet a szabadidőközpont felújítása miatt a Lóczy gimnázium csarnokában tartottak meg, előtt Csima László köszöntötte az együttest. A klub elnöke az elmúlt szezon remek eredményét méltatta, hasonlóan jó szereplést, az újaknak pedig gyors beilleszkedést kívánt.

- A bajnokságban a 3-6. hely megszerzése az elvárás, az EHF-kupában pedig az, hogy a lehető legtovább eljusson a csapat. Jelenleg igen nagy a keretünk, az új vezetőedző feladata lesz, hogy kiválassza, ki szerepeljen az NB I-ben – nyilatkozta a Naplónak  Csima László, aki megjegyezte: a füredi csapat már kész volt az egyébként egyéves időtartamú Veszprémmel kötött megállapodás előtt, ezért van az, hogy jelenleg bizonyos posztokra több játékos is akad.

Az előző idényben Sótonyi Lászlóval lett bronzérmes a BKSE, őt György László követte volna a kispadon. Az említett megállapodás miatt ez változott, megegyeztek Györggyel is, ő utánpótlás szakmai igazgató lett. Csima László kiemelte: az egyesület továbbra is rendkívül fontosnak tartja az utánpótlás nevelést, nagyon sok tehetséges fiatal bontogatja a szárnyait Füreden.

Utóbbi állítást Csoknyai István is megerősítette. - Balatonfüred fontos szerepet tölt be a magyar kézilabdában, hiszen számos utánpótlás válogatott játékost ad, valamint jó páran már a bő felnőtt keret tagjai – mondta az új edző, aki először is gratulált a füredieknek a bronzéremhez.

- Ez a csapat tavaly óriási eredményt ért el, így most magasan van a mérce. Ennél feljebb nem is lehet menni, hiszen a mezőnyben van a Veszprém és a Szeged, de igyekszünk megismételni produkciót, nagyon nehéz lesz. Az együttes új, ettől függetlenül az összes meccsen győzelmi szándékkal lépünk pályára – fogalmazott a szakember.

Csoknyai István segítője Igor Zubjuk lesz, akinek máris komoly feladatai akadnak, hiszen a vezetőedző hat játékossal együtt szerdán elutazik a junior Európa-bajnokságra. A távollétében Zubjuk tartja a tréningeket. A szövetségi kapitány mellett Faluvégi Rudolf, Bánhidi Bence, Vasvári Ádám, Törteli Koppány, Borbély Ádám, és Ligetvári Patrik lesz ott a füredi együttesből az ausztriai kontinenstornán. A teljes BKSE-keret augusztus 4-től tud majd együtt edzeni.

 

Bahrein is az edzőpartnerek között

A 2014/2015-ös szezon első bajnokiját idegenben játssza a Balatonfüredi KSE, amely szeptember 3-án a PLER vendége lesz. A hazai nyitány szeptember hatodikán esedékes, az Orosháza lesz a vendég. Természetesen a nyárra több edzőmérkőzés is le van kötve, még nem végleges a program, de az biztos, hogy július 30-án idegenben és augusztus 13-án otthon a Tatabányával, augusztus 8-án Dabason játszik a Balaton-parti alakulat, amely augusztus 16-17-én Orosházán vesz részt egy nemzetközi tornán, augusztus 21-én pedig Bahrein ellen lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!