Kézilabda

2012.07.31. 05:16

Két héten belül kinevezik a várpalotai edzőt

Veszprém - Elkezdtük az NB I/B-s férfi kézilabdacsapatok felkészüléséről szóló összeállításunkat. Ma az új edzővel felálló várpalotaiak és a fiatal veszprémiek következnek.

Szabados Judit

A Várpalotai BSK új edzővel folytatja a 2012/13-as szezont. Az előző szezonban az előkelő harmadik helyen végzett csapat edzője, Zsigmond György múlt héten jelentette be, pályafutását az első osztályból kiesett Mezőkövesdi KC-nál folytatja.

- Nagyon jó szezont zártunk tavaly, szép emlékekkel megyek el. A Mezőkövesd csapatához két évre szóló szerződést írtam alá. A klub célja, hogy ez idő alatt a csapat visszajusson az első osztályba. Ez olyan szakmai kihívást jelent számomra, amire nem tudtam nemet mondani - közölte az egykori válogatott beállós.

- Miután még nagyon friss a dolog, ezért természetesen még nem tudjuk az új edző személyét. A jövőt eddig Zsigmond Györggyel képzeltük el - reagált megkeresésünkre Németh Árpád, a várpalotai kézilabdaklub elnöke. Hozzátette, keresik a jelölt(ek)et, két héten belül szeretnének az ügyben döntést hozni.

Az MKB II képviseletében ifj. Kiss Szilárd, a klub utánpótlás-igazgatója elmondta, a többségében junior korú játékosokból álló csapat magja megmaradt. Hét-nyolc játékos megy el a gárdától, néhányan más csapatnál próbálnak szerencsét.

- Hétfőn a csapatot megosztva kezdtük meg a felkészülést. A játékosok egy része az olimpiai szereplés miatt a megfogyatkozott létszámú felnőttcsapattal végzi a felkészülést, míg a másik résszel Alsóörsön dolgozunk - közölte.

Hozzátette, idén is  a bennmaradás a cél. Miután utánpótlás korosztályról van szó, így a hosszú távú terv továbbra is az, minél több játékost neveljenek az élvonal számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!