Kézilabda

2014.10.16. 11:55

EHF-Kupa: kétgólos hátrányból

Balatonfüred - Hosszú, majdnem négynapos orosz túrára indult el pénteken hajnalban a balatonfürediek kézilabdacsapata. A cél a Kaszpi-tenger melletti Asztrahány, no meg a továbbjutás.

Horváth Gábor

Az EHF-kupában lép pályára vasárnap az NB I-es Balatonfüredi KSE.

Az előző idény bronzérmese a párharc első mérkőzésén hazai pályán vereséget szenvedett a Dinamo Asztrahány csapatától.

Az oroszok 23:21 arányban nyertek a Balaton Szabadidő Központban.

- Az első mérkőzésen jó kapusteljesítményt nyújtottunk, a védekezésünk elfogadható volt, támadásban azonban szerényebben teljesítettünk a vártnál - emlékezett vissza a múlt heti összecsapásra Csoknyai István, a Balaton-parti alakulat vezetőedzője.

- Rengeteg, legalább két mérkőzésre elegendő helyzetünk, lehetőségünk volt, ám ezeket rendkívül rossz százalékban használtuk ki. Most hátrányból kell felállnunk, s ez csak úgy lehetséges, ha javítunk a támadójátékon.

A szakember elmondta: a vetélytárs nem okozott különösebb meglepetést, talán csak annyiban, hogy kapusaik sokkal jobban teljesítettek a vártnál.

- Egy dinamikus, gyors csapatról van szó. Az oroszok nagyobb ritmust diktáltak, mint amit mi a hazai meccseken megszoktunk, s talán ez okozta a sok hibát. A védőfaluk magas és erős, a visszavágón sem lesz könnyebb dolgunk ellenük. Pozitív, hogy egész héten csak erre a találkozóra készülhettünk, rengeteget videóztunk. Bízom benne, hogy sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek, mint hazai pályán fogalmazott Csoknyai, hozzátéve, akkor sem lennének megnyugodva, ha múlt héten nyertek volna.

Az első találkozón a fürediek közül Székely Márton kapus emelkedett ki teljesítményével. A védekezésben Gerdán Tibor volt dicsérhető, és Uros Vilovski is jól játszott. Utóbbi négyszer talált a hálóba. Az átlövők/irányítók ezúttal visszafogottabbak voltak, a visszavágón Zdolik Bence, Szöllősi Balázs és Alexei Grigoriev gólerős teljesítményére különösen szükség lehet a fordításhoz és a továbbjutás kivívásához.

A Dinamo Asztrahány -Balatonfüredi KSE EHF-mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 16 órakor kezdődik.

Négynapos (tor)túra vár a csapatra

A fürediek Bécsből indulva moszkvai átszállással vették célba ma a Kaszpi-tenger közeli, a Volga deltájában elhelyezkedő Asztrahány városát. Csoknyai István a szombat délelőtti taktikai értekezlet után a másnapi meccs időpontjában vezényel edzést. Vasárnap délelőtt taktikai tréning lesz. A találkozó helyi idő szerint 18, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik. A BKSE hétfőn érkezik haza, ugyanúgy Moszkván keresztül, de nem Bécs, hanem Budapest lesz a repülő célállomása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!