Kézilabda

2009.05.18. 02:28

Kezdésnek kiváló

Veszprém - Hétgólos sikert aratott a Budapest Bank-kézilabdaliga döntőjének első mérkőzésén a címvédő Veszprém szombaton hazai pályán a Szeged ellen. A két együttes legközelebb kedden találkozik a három győzelemig tartó párharcban.

Szausev Xénia

MKB-Szeged 35:28 (19:12)

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P. 

MKB Veszprém KC: LISZKAI - Iváncsik T. 2, VUJIN 6 (3), Eklemovic 2, VILOVSKI 5, ILYÉS 4, IVÁNCSIK G 5. Csere: Andorka (kapus), LUSNYIKOV 2, Lapcevic, PEREZ 6, Sesum, Gulyás 3. Edző: Mocsai Lajos. 
Pick Szeged: Puljezevic - GHIONEA 8 (3), Zubai 1, Laluska, Osmajic, ANDJELKOVIC 5, Zvizej 3. Csere: Marjanac (kapus), Krivokapic 2, Nenadic 1, Katzirz 4, Petrea 4, Stamate. Edző: Vladan Matic. 

Kiállítások: 18, illetve 18 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3. 

Klasszis kapusa, a sérült Dejan Peric nélkül fogadta az MKB Veszprém KC a Pick Szeged csapatát a bajnoki elsőségért zajló párharc első mérkőzésén. A hazaiaknál a korábban keresztszalag-szakadást szenvedett Gál Gyula sem szerepelhetett, míg a vendégek Vadkerti Attilát és Herbert Gábort voltak kénytelenek nélkülözni. 

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt léptek pályára a finálé résztvevői: az ősi riválisok nagy elánnal estek egymásnak. A játékvezetők folyamatosan osztogatták a két perceket, közben a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést és dolgozott ki háromgólos előnyt, 8. perc: 5:2. 

A folytatásban növekedett a címvédő fölénye és ebben óriási szerepe volt a Pericet helyettesítő Liszkai Szilveszternek, a fantasztikus formában védő hálóőr sorrendben Krivokapic, Nenadic és Zvizej hétméteresét is megfogta. Iváncsik Tamás duplája után, a 15. percben már 11:4-et mutatott az eredményjelző, a Szeged egy olyan bokszolóra hasonlított, akire már az első menetben rászámoltak. Vladan Matic próbált úrrá lenni a zavarodottságon, a vendégek szakvezetője időt kért és cseréket hajtott végre, többek között levette a pályáról a labdával nem találkozó Nenad Puljezevicet is. A változtatás jót tett a Picknek, amelynek sikerült valamelyest felzárkóznia (25. perc: 13:10), de a félidő hajrájában ismét jött a Veszprém-henger: Vilovski, Perez és Iváncsik Gergő mellett Lusnyikov is eredményes volt, így megnyugtató hazai előnnyel vonulhattak pihenőre az együttesek.

Az Iváncsik Tamást váltó Gulyás Péter duplájával nyitotta a második játékrészt a bakonyi alakulat, Mocsai Lajos gárdáján látszott, hogy nem kívánja megadni a felzárkózási esélyt a Szegednek. A Veszprém óriási akarattal vetette magát a küzdelembe, a Pick is rendkívül harcosan kézilabdázott, de a Tisza-partiak csak erőlködtek és ez többször durvaságot eredményezett. A kilencgólos (22:13) hazai előny hatra, majd később négyre (45. perc: 25:21) olvadt, azonban Perezék kézben tartották a mérkőzést. 

A szegedi csapatban a második félidőben csak Ghionea és Petrea villant meg olykor, míg a másik oldalon többen is remek teljesítményt nyújtottak: a vendégek falának nem volt ellenszere az MKB precíz támadásaival szemben, a hazai védelem remekül állta a sarat, a kapuban pedig Liszkai továbbra is magabiztosan teljesített. A hálóőrt az utolsó percekben a fiatal Andorka Gábor váltotta, aki két védésével százszázalékos mérleggel fejezte be a találkozót. Harcos, küzdelmes mérkőzést játszott egymással a két együttes, a szegediek azonban nem tudták megszorongatni a Veszprémet, amely végig vezetve uralta a játékot. A három győzelemig tartó párharc következő összecsapását kedden Szegeden rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!