Létkérdés a meccs a vendégeknek

2019.11.16. 07:00

Kézilabda-BL: a Meskov Breszt látogat ma a Veszprém Arénába

A múlt heti 37-30-as idegenbeli győzelem után hazai pályán sem lehet más célja a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesének, mint a két pont megszerzése a Meskov Breszt ellen a Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

B. Virág Rita

szombaton

Fotó: Penovác Károly/Napló

A BL B csoportjában hét közben óriási meccset vívott a Porto és a THW Kiel. Az előző körben óriási meglepetésre, a portugálok Kielben tudtak nyerni egy utolsó pillanatban elért góllal 28-27-re. A németek most hasonlóképp vágtak vissza, Portóban Reinkind négy másodperccel a vége előtt szerezte meg csapatának a két pontot, 30-29-re. A Kiel így nyolc forduló után 13 ponttal vezeti a mezőnyt, a Montpelliernek és a Vardar Szkopjénak kilenc pontja van, míg a Telekom, a Kielce, és a Porto egyaránt nyolcpontos.

A norvég átlövő, Kent Robin Tönnesen góljaira is nagy szükség lesz szombaton
Fotó: Penovác Károly/Napló

Némi meglepetésre a Meskov Breszt eddig mindössze egyetlen győzelmet szerzett, és csak a hetedik, ezért a fehéroroszoknak létkérdés a szombati, 17.30 órakor kezdődő, veszprémi fellépés. Amennyiben pont nélkül távozik a Breszt a királynék városából, végleg elbúcsúzhat a továbbjutási álmaitól.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Meskovnak esélye lehet Veszprémben, még úgy sem, hogy Lékai Máté továbbra is maródi, s nem tudni, Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Pawel Packowski bevethető lesz-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!