Kézilabda

2009.02.06. 03:27

Kézilabda Magyar Kupa - Az MKB Veszprém a nyolc közé került

<b>Nagyatád</b> - A papírformának megfelelően nagyarányú győzelmet aratott az MKB Veszprém KC idei első mérkőzésén az NB I/B-s Rinyamenti KC otthonában. A vendégek ezzel bejutottak a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Horváth Gábor

Rinyamenti KC-VKC 20:34 (8:18)

Nagyatád, 1200 néző. 

Vezette: Hargitai, Markó. RKC: NAGYVIZELI - Kiss J. 3, Kovacsevics 1, KISS G. 1, Borsos 1 (1), KOVÁCS P. 4, Takács 2. Csere: Zsobrák (kapus), Kovács I. 3, Horváth 2 (2), Musits 1, Kiss M. 1, Kópicz, Vojkovics 1. Edző: Vártók Ákos. VKC: Perics - GULYÁS 3, Gál 3, LAPCSEVICS 3, Luzsnyikov 1, Ilyés 1, KORAZIA 4. Csere: Pesics (kapus), VUJIN 6 (2), Sesum 3, Perez 2, MARKOVICS 5, Iváncsik T. 1, Iváncsik G. 2. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Csurig telt ház fogadta az MKB Veszprém KC-t az NB I/B-s Rinyamenti KC otthonában Nagyatádon az év első mérkőzésén. A találkozó tétje a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerülés volt.

Négy vendéggóllal kezdődött a találkozó, ezért a nagyatádiak edzője három és fél perc után időt is kért, de csapata csak a hatodik percben tudta megszerezni első találatát (1:6). 

A derekasan küzdő RKC-nál a félidő közepén kezdte legyőzni a lelkesedés a kapkodást: néhány szép megmozdulást is bemutattak a hazai játékosok, amit a közönség nagy üdvrivalgással fogadott. 

A játék menetét ez persze nem befolyásolta, a veszprémiek előnye folyamatosan nőtt, és hiába frissített folyamatosan a Nagyatád, a szünetig tíz gólra hízott.

A második játékrészre Markovics, Iváncsik Tamás és Gergő, valamint Pesics érkezett a vendégcsapatba. A félidő Perez góljával kezdődött, de tovább egyelőre nem nőtt a különbség. 

A házigazdáknál remekül védett Nagyvizeli, felváltva estek a gólok, és öt perccel a vége előtt még minusz tízen állt az RKC. Az utolsó perceket meghajtotta a veszprémi együttes, amely végül 14 góllal nyert.

Könnyed sikert aratott az MKB, amely felkészülési programjába illesztette ezt a kupatalálkozót.

Vártók Ákos: - Köszönjük a Veszprémnek a pozitív hozzáállást, azt, hogy alkalmazkodtak ehhez az ünnepi hangulathoz. Sok sikert kívánunk a León elleni BL-csa- tához.

Mocsai Lajos: - A fő célunk az volt, hogy a játékosok felvegyék egymás tempóját és ritmusát. Sokat cseréltünk, az ellenfél sportszerű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!