Kézilabda

2015.03.03. 18:38

Kilenc nap, öt meccs, öt győzelem - ez a Veszprém

Veszprém – Nehézkes első félidőt követően feljavult a bajnoki címvédő és a fáradtságot legyűrve hozta a kötelezőt a Balatonfüredi KSE ellen a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Veszprém-Balatonfüred

39:24 (17:13)

Veszprém, 1900 néző. V.: Heim, Kiss. MKB-MVM Veszprém: Mikler – MARGUC 7 (1), Nagy 1, Ruesga 2, SULIC 8, Ilic 5 (1), Ugalde 1. Csere: SCHUCH 2, Chema 3, ZEITZ 3, Terzic, Lékai 2, Iváncsik G. 2, Jamali 3. Edző: Carlos Ortega. Balatonfüredi KSE: Székely - Iváncsik T. 4 (1), Vilovski 1, Bánhidi 2, Gerdán, Ligetvári 2, Bóka 2. Csere: Borbély (kapus), SZÖLLŐSI 8 (2), Faluvégi 1, Grigoriev 2, Győri 2, Kovacsics, Gábori, Németh. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: –, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Bóka góljával kezdődött a megyei rangadó a férfi kézilabda NB I-ben. Nem sokat váratott magára az első veszprémi találat sem: Ilic varázsolta Sulic kezébe a labdát, aki a hatos vonaláról nem hibázott, 1:1.

A fiatal Füred próbálta feltörni a hatalmas veszprémi védőfalat, de a távoli próbálkozások nem jelentettek gondot Miklernek. A házigazdák elrontottak egy-két támadást, érződött rajtuk a fáradtság a feszített tempó miatt, ám így is biztosan vezettek (10. perc: 5:2). Vilovski találatát követően eladta a labdát az MKB, Iváncsik T. pedig hetesből egy gólra hozta fel csapatát.

Nem sokat kellett várni a füredi egyenlítésre sem: a vendéglátók több támadása is elakadt Székelyben, a balatoniak pedig gyors indítás végén Bóka góljával egalizáltak (15. perc: 6:6). Újabb eladott labdát követően pedig Szöllősi ziccere vezetéshez juttatta a BKSE-t (6:7). Ortega mester azonnal időt kért, a rövid tanácskozás jót tett, három perc alatt hármat vágott a bajnok (9:7). Nem állt helyre a veszprémi világ rendje, a Balatonfüred remek védekezésének köszönhetően leindította a hazaiakat, és a 22. percben 9:11 állt az eredményjelzőn. Chema és Sulic nem hagyták annyiban a dolgot, ekkor Csoknyai mester kérette magához az övéit. A címvédő védekezése Nagy irányításával egyre stabilabbá vált, s felállt fal ellen már nem sok levegőhöz jutottak a vendégek, így a félidő végére biztosan vezetett a Veszprém (17:13).

Fordulás után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Veszprém, ami természetesen gólokban is megmutatkozott. A 41. percre már tetemes különbség alakult ki (27:17), s ettől kezdve gyakorlatilag csak az volt kérdéses, a Füred tíz gólon belül megússza-e a vereséget, vagy sem. A végére komoly különbség alakult ki, ám az első félidő bátor játékáért mindenképpen dicséret illeti a balatoniakat.

 

Az utóbbi 9 nap veszprémi mérkőzései:

Montpellier AHB elleni Bajnokok Ligája mérkőzés; Brest ellen a SEHA Liga; PPD Zagreb SEHA Liga; Orosháza férfi kézilabda NB I. 

A Füred a Melsungen ellen játszott a napokban.

Nyilatkozatok

Carlos Ortega: - Kilenc napon belül az ötödik mérkőzésünket játszottunk, most már eléggé fáradtak vagyunk. Az első félidőn ez meg is látszott, de a második játékrészre rendeztük a sorainkat, jobban védekeztünk, tudtunk futni és az itt mutatottakkal már elégedett lehetek.

Csoknyai István: - Negyven percig nagyon jól kézilabdáztunk. A Veszprém óriási tempót diktált, nagyon elfáradtunk az üldözésében, a végére teljesen felőrölt bennünket. Sok sikert kívánunk neki, kívánom, hogy érjék el a céljaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!