Kézilabda

2009.04.04. 02:28

Még három derbi - Vasárnap BKC-Gyöngyös

Balatonfüred - Kisebb sérülések miatt még nem tudni, vállalja-e a játékot vasárnap a Gyöngyös ellen Frey János és Kovács György, a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-együttes két alapembere.

B. Virág Rita

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga alapszakaszának hajrájához érkeztünk, hiszen már csak három forduló van hátra a bajnokság ezen szakaszából. 

A Balatonfüredi KC vasárnap otthon a Gyöngyöst fogadja, majd 17-én, pénteken ugyancsak hazai pályán látja vendégül a Százhalombattát, az ezt követő szombaton, 25-én pedig Komlón vendégeskedik.

Az őszi, gyöngyösi vendégszerepléskor a bajnoki évad legmeggyőzőbb játékát nyújtva nyert a Füred 32:26-ra. Hazai pályán is a két pont megszerzése a kötelező feladat.

- A múlt héten Győrött roppant fegyelmezetten kézilabdáztunk, főleg a védelmünk volt igen masszív, s ezért csak 16 gólt kaptunk. 

A hétgólos sikerért alaposan megdolgoztunk, de ezt a formát a Gyöngyös ellen is át kell mentenünk - vélekedett Velky Mihály, a BKC szakvezetője.

A füredi tréner szerint az egykori veszprémi szuperklasszis kézilabdás, Éles József edzette Gyöngyösből főleg az irányító-átlövőre, Marion Kleisre és az egyre gólerősebben játszó balkezes lövőre, Szobol Zsoltra kell figyelni.

- A gyöngyösi védelemre a legjobb jelző az ütős, hiszen olyan játé-kosok alkotják (Habuczki, Kopcó), akik nem mennek a szomszédba egy kis keménységért. Kérdés, hogy mögöttük a kapusok miként teljesítenek majd.

Azt még nem tudni, a BKC alapemberei közül Frey János és Kovács György vállalják-e a játékot, mindketten sérüléssel bajlódtak a héten. Szerencsére Bakos Dávid már jól van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!