Kézilabda

2009.08.15. 02:29

Megilletődött hazai hölgyek

Veszprém - Vidám és nagyon is barátságos hangulatban léptek pályára a csapatok az előkészületi mérkőzésen, ahol a vendégek világklasszisokat vonultattak fel.

Novothny Ottó

VBKC-Győri ETO: 27:38 (15:17)

Veszprém, 500 néző. V.: Ács, Miskei. Veszprémi BKC: Hoffmann - Horváth, Veszeli 9 (5), Koszorús 1, Szabadfi 2, Bognár. Csere: Lengyel (kapus), Ábrahám 6(1), Földes K., Földes V. 2, Gertsmár 2(1), Smidéliusz 1, Velky 1, Weigel 3. Edző: Gyurka János. Győr: Pálinger - Orbán 5, Amorim 6, Tomori 7(1), Spiridon 4, Hornyák 4, Vérten 6 (1). Csere: Oguntoye (kapus), Tóth 1, Szegedi 3, Planéth 1, Tarjányi 1. Edző: Bakos István.

Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2.

A meccs kezdete előtt a hazaiak mestere, Gyurka János arról panaszkodott, hogy az utolsó edzésen Ábrahám és Gerstmár is megsérült. Végül mindketten pályára léptek, míg Pollakova és Mocsai csak a lelátóról figyelték társaik teljesítményét. A vendégeknél Görbicz hiányzott, ám ettől függetlenül már a csapatok köszöntésénél látszott, hogy az óriási magassági és súlyfölényt felvonultató győriek e sportág másik dimenzióját képviselik, mint a házigazdák. Egy hete egyébként már összecsapott a két alakulat, akkor 34:26-ra győzött az ETO. Természetesen a bajnokcsapat kezdte a gólok sorát, ám negyedórán keresztül a házigazdák remekül tartották velük a lépést (6:7). Persze a találatok megszerzésének ideje és mikéntje között hatalmas volt a különbség: míg a Bajnokok Ligája-döntős elsősorban gyors indításból vagy néhány húzás után vette be Hoffmann kapuját (aki egyébként a később helyére lépő Lengyelhez hasonlóan kimondottan ügyes védésekkel segítette csapatát), addig a BKC felállt fal (szó szerint föléjük tornyosultak az átlőhetetlen győriek) ellen megszenvedett minden egyes gólért. Egy perccel az első félidő vége előtt Bakos edző időt kért, de ez cseppet sem változtatott a kialakult eredményen: 15:17. Szünet után még nagyjából tíz percig bírta szusszal és fejjel a hazai társulat, aztán miközben Gyurka mester mindenkit a küzdőtérre szólított, a vendégek fokozatosan növelték előnyüket és végül könnyed játékkal nyertek.

- Jó első félidő után a másodikban nem tudtuk megakadályozni a játék folytonosságát. Nekünk nem a Győr ellen kell nyernünk, mi most elsősorban tapasztalatokat gyűjtünk a bajnoki rajtra - fogalmazott Gyurka János.

- A második félidő felelt meg inkább az elvárásainknak, noha délelőtti edzés után a buszról leszállva léptünk pályára. Jó volt itt lenni, de mindig van mit javítani - összegzett Bakos István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!