Kézilabda

2015.02.21. 16:57

Micsoda hajrá! - (Piros) pont a Fürednek

Balatonfüred - Végletekig kiélezett mérkőzést játszott a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupa csoportkörének második fordulójában. A vendégek Svédországban végig futottak az eredmény után, de erőfeszítéseiket siker koronázta.

Horváth Gábor

Komoly bizonyítással vággyal utazott a Balatonfüredi KSE Svédországba, a magyar bronzérmes ugyanis az EHF-kupa csoportkörének nyitányán nagy (12 gólos) pofonba szaladt bele, s most mindenképpen szeretett volna javítani. Persze azzal a fürediek tökéletesen tisztában voltak, hogy Eksilstuna Guif a horvát Nexe csapatához hasonlóan kemény ellenfél lesz. A svédek is vereség után várták az összecsapást, ők a német Melsungen vendégeként kaptak ki a D csoport első fordulójában.

A találkozó első gólját Bóka Bendegúz szerezte, a hazaiak gyorsan egyenlítettek, majd át is vették a vezetést. Az ötödik percben 3:1 volt az állás. A BKSE felzárkózott egy gólra, de egyenlítenie nem sikerült, a 19. percben 8:6-ot mutatott az eredményjelző. A svédek négyre (10:6) növelték a különbséget, de Iváncsik, Vilovski és Faluvégi találataival a magyar csapat ismét tapadt ellenfelére.

Jár a taps. A balatonfürediek (elöl Győri Mátyás) óriási küzdöttek Svédországban. Fotó: Penovác Károly

A szünetben két találattal vezetett az Eskilstuna, és a második félidőben folytatódott az, amit a szurkolók az elsőben láttak. A vendéglátók irányítottak, a Füred ugyan nem engedte leszakítani magát, egyenlítenie sem sikerült. Pedig többször is egy gólra zárkózott a vendéggárda (14:13, 15:14). Később, a 47. percben megint csak egy találat volt a különbség, Győri hetese után 20:19 lett az állás. Freiman találatát követően Bánhidi volt eredményes, a Balaton-partiak többször is támadhattak az egyenlítésért. Sikertelenül. Székely Márton az első félidőhöz hasonlóan remekül védett, s ez alapozta meg azt, hogy a vendégek eséllyel szálltak harcba a pontszerzésért a hajrában.

A hazai találatokra Szöllősi válaszolt kétszer is. 23:22-es állásnál a véghajrában Gerdán után Gábori is kétperces kiállítást kapott. Mégis sikerült egalizálni, 40 másodperccel a vége előtt Szöllősi talált be, 23:23. Tíz másodperc volt hátra, amikor Pettersson újabb gólt lőtt, de a legvégén mégis meglett a füredi pont, Iváncsik Tamás időn túli hetesből egyenlített.

Megérdemelten szerzett pontot a Füred, amely hatalmasat küzdött. A hajrára a svédek elfáradtak, így hiába voltak kettős emberelőnyben, az utolsó percekben a BKSE volt a jobb. Mindkét csapatnál akadtak hibák, ezzel együtt óriási, színvonalas küzdelem folyt a pályán.

Eskilstuna-BKSE 24:24 (13:11)

Eskilstuna. V.: Vesovic, Mitrovic (montenegróiak)

Az Eskilstuna Guif gólszerzői: Tholin 7, Östlund 6, Pettersson 5 (2), Freiman 3, Blank 1, Gustavsson 1, Lindgren 1. Edző: Kristjan Andresson.

A Balatonfüredi KSE gólszerzői: Bóka 4 (1), Iváncsik T. 4 (2), Szöllősi 4, Győri 3 (1), Vilovski 3, Faluvégi 2, Juhász 1, Bánhidi 1, Ligetvári 1, Grigoriev 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!