Kézilabda

2009.05.20. 05:26

MKB: Egy gól és már kettő null

Szeged - Óriási csatában egygólos sikert aratott az MKB Veszprém KC idegenben a három győzelemig tartó bajnoki aranycsata második mérkőzésén kedden.

Horváth Gábor

Szeged-MKB Veszprém 24:25 (13:17)

Szeged, 3000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok. 

Pick Szeged: Puljezevic - GHIONEA 6 (2), Krivokapic 2, Andjelkovic 4, Zubai 3, Ka-tzirz 3, ZVIZEJ 4. Csere: MARJANAC (kapus), Laluska 2, Petrea, Osmajic, Stamate, Nenadic, Herbert. Edző: Vladan Matic. MKB Veszprém KC: LISZKAI - Gulyás 2, VILOVSKI 5, LAPCEVIC 1, LUSNYIKOV, Ilyés 1, Iváncsik G 2. Csere: VUJIN 6 (1), EKLEMOVIC 2, Perez 2, Sesum, Iváncsik T. 2, KORAZIJA 2. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 14, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

A 2008/2009-es bajnoki döntő második mérkőzésén a Pick Szeged hazai pályán fogadta a címvédő veszprémi együttest. Az első találkozót Veszprémben 35:28-ra nyerte az MKB.

Kezdésként Andjelkovic találatára Iváncsik Gergő válaszolt, majd nem sokkal később két gyors indításgóllal került előnybe a Szeged (6. perc: 4:2). A veszprémiek gyorsan egyenlítettek, ennek ellenére a Puljezevic védéseit követően rohanó hazaiak háromgólos (7:4) különbséget alakítottak ki a 11. percre. 

A másik kapuban Liszkai is bemutatta első bravúrjait, a vendégvédelem összezárt és az MKB átvette az irányítást: a bakonyiak egy szenzációs 8:0-s szériával állva hagyták a Picket és a szünetig tartották is a különbséget.

A második játékrészt három góllal kezdték a Tisza-partiak, a hetest is hibázó Veszprém hat percig nem tudott a hálóba találni, így a találkozó rendkívül szorossá vált. Óriási harc dúlt a pályán, Zvizej találatával átvette a vezetést a Pick, amelyben a Puljezevicet váltó Marjanac remek napot fogott ki: a szerb kapus a félidő második MKB-büntetőjét is kivédte. 

Fej fej mellett haladtak a riválisok, a 47. percben 20:22-t, az 56. percben pedig 23:23-at mutatott az eredményjelző. Liszkai rendkívül fontos hetest fogott meg egygólos hátrányban, majd Korazija és Eklemovic előnyhöz juttatta a vendégeket. A hajrában a döntetlenért támadhatott a Szeged, az utolsó lövést Andjelkovic eresztette el, de Liszkai ismét a helyén volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!