Kézilabda

2009.05.15. 02:27

MKB - Kártyák újraosztva

Veszprém - Szombaton megkezdődik a 2008/2009-es kézilabda-bajnokság fináléja: a címvédő veszprémi csapat otthonában fogadja a Pick Szegedet.

nincs nev

A Veszprém Arénában rajtol (szombat 20.30) a magyar bajnokság két nagyágyújának három győzelemig tartó párharca, az MKB Veszprém KC címvédőként fogadja a Pick Szegedet. A Tisza-partiak eddig igen gyatra idényt produkáltak (a csapat a Bajnokok Ligájából és a KEK-ből is korán kiesett, a bajnokság alapszakaszában oda-vissza kikapott a bakonyiaktól és vereséget szenvedett a Magyar Kupa döntőjében is), ennek ellenére most nagyon fogadkoznak, hogy letaszítják a trónról az MKB-t. Előzetes nyilatkozatok alapján több játékosuk is úgy gondolja, hogy már az első mérkőzésen idegenben is meglephetik a veszprémieket. Mocsai Lajos együttese hibátlan mérleggel nyerte meg a bajnokság alapszakaszát, elhódította a Magyar Kupát, és a BL-nyolcba jutó gárda nemzetközi teljesítményére sem lehetett panasz.

- Szokatlan időpontban játsszák az első mérkőzést. A változtatás mennyiben befolyásolta a gárda felkészülését? - kérdeztük meg Mocsai Lajos vezetőedzőt.

- Kényelmetlenséget jelent, hiszen át kellett alakítanunk a megszokott edzésritmust. Az alapszakaszban kivívott pályaelőnyünk értéke így már nem ugyanaz. Szokatlan az eljárás, hiszen Nyugat-Európában hasonló esetben nincs változtatási lehetőség, de már nem szeretnénk ezzel foglalkozni, az új időpontban is a legjobbat akarjuk kihozni magunkból.

- Az idei szezonban eddig nem volt ellenfél a Szeged, mindhárom alkalommal simán sikerült őket legyőzni.

- Az eddigi jó szereplésünk fontos, de nem jelent elegendő bázist a döntő megnyeréséhez. A párharc egy különleges atmoszférájú sorozatterhelés, amelyben a pillanatnyi forma és állapot dönt. Az idei Szeged elleni mérkőzések jó alapnak számítanak, azonban garanciát nem adnak semmire. A kártyák most újra le vannak osztva.

- Várhatóan melyek lesznek az egymást remekül ismerő együttesek párharcának kulcsmomentumai?

- Nagyon fontos, hogy egy speciálisan felépített, jól működő védőjátékra van szükségünk. Ez meghatározó lesz, valamint az is, hogy a robusztus, erős vetélytársunkkal szemben javítsunk a rendezetlen védelem elleni támadásaink hatékonyságán. A szegediek várhatóan gyors lerohanásokkal kombinálnak majd, így a visszarendeződésünk precizitása is nagy hangsúlyt kap.

- Egy Veszprém-Szeged ütközet egyben mindig lélektani harc is.

- A Tisza-partiak a gyengén sikerült első fél évük után meghirdették az úgynevezett tavaszi hadjáratot , szerették volna megnyerni a Magyar Kupát és a KEK-et, valamint begyűjteni a bajnoki elsőséget. Már csak az utóbbira van lehetőségük, és ezért minden energiájukat erre teszik fel. Az egész évi munkánk van ebben a döntőben, a szezon során kiderült, hogy a csapatunk erős morális tartással rendelkezik. Ha erre építkezünk most is, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz a Veszprémet legyőzni.

Ha úgy küzd a Veszprém, mint eddig, nagyon nehéz lesz legyőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!