Kézilabda

2014.12.20. 16:00

Négy füredi, három veszprémi a keretben

Balatonfüred, Veszprém – Összesen hét Veszprém megyei kézilabdázónak van jelenése a magyar válogatott év végi összetartásán. A füredi újoncot is avató csapat Pécsen játszik edzőmeccset.

Horváth Gábor

A klubküzdelmek lezárultával nem ért véget az év a férfi kézilabdázók számára, legalábbis ami a válogatottakat illeti.

A Balatonfüredi KSE keretéből négyen, az MKB-MVM Veszprém KC-tól pedig hárman szerepelnek Talant Dusebajev keretében. A csapat kedden Pécsen lép pályára, az ellenfél Egyiptom lesz.

A szövetségi kapitány elmondta, a gyakorlás mellett szeretne új játékosokat megismerni és kipróbálni. Többen pihenőt kaptak, így akadnak az együttesben újoncok is.

Természetesen Nagy László neve is szerepel Dusebajev év végi keretében
Fotó: Penovác Károly

Az egyikük a balatonfüredi Gerdán Tibor. A BKSE színeit rajta kívül Székely Márton, Bánhidi Bence és Szöllősi Balázs képviseli. A veszprémiek közül Mikler Roland, Nagy László és Lékai Máté a keret tagja.

Az együttes, kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém KC), Székely Márton (Balatonfüredi KSE). Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya). Jobbátlövők: Nagy László (Veszprém), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged). Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball, francia), Lékai Máté (Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred). Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó). Balátlövők: Bodó Richárd (Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Gerdán Tibor (Balatonfüred). Balszélsők: Varsandán Milán (Gyöngyös), Gazdag Tibor (Csurgó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!