Kézilabda

2016.03.12. 20:49

Öt gólos hátrányból álltak fel, karnyújtásnyira a feljutástól az ajkai kézisek

Szentgotthárd – Rangadót nyert a Le Belier KK Ajka a férfi kézilabda NB II-ben és ezzel már két pontos előnnyel vezeti a mezőnyt. A feljutás már a csapat saját kezében van.

B. Virág Rita

Szentgotthárd-KK Ajka

27:29 (13:12)

Rangadót játszott a KK Ajka a férfi kézilabda NB II-ben, a vele azonos pontszámmal álló, második helyezett, Szentgotthárd csapatának otthonában. Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy azt a Veszprém megyei alakulat eltervezte. A hazaiak ellenben jól védekeztek, Bajnóczit teljesen kivették a játékból, így kiegyenlített játék zajlott a pályán.

A szünet után 5+1-es védekezési formációra tért át Poór Tamás csapata, és ez végre meghozta a várva várt eredményt. A Szentgotthárd öt góllal is vezetett, de a vendégek fokozatosan ledolgozták hátrányukat és a hajrá kezdetén már az Ajkánál volt az előny. Az utolsó percekben a Szentgotthárd nem tudott lépést tartani a nagy iramot diktáló vendégekkel, akik már a négy gólos különbségért is támadhattak.

Végül a KK Ajka taktikus és fegyelmezett játékkal megérdemelt győzelmet aratott a nagy rivális, Szentgotthárd otthonában. A diadallal a Le Belier KK Ajka 25 ponttal vezeti a tabellát a Szentgotthárd (23) és a Balatonfüred II előtt.

Persze még egyáltalán nem lefutott a feljutás kérdése, hiszen jövő héten az MVM II csapatát fogadják Poór Tamásék, míg két hét múlva újabb kőkemény csata vár rájuk, a Balatonfüredi KSE II tehetséges fiataljainak otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!