Kézilabda

2014.02.06. 18:50

NB I/B-rajt rangadóval

Balatonfüred-Ajka Veszprém megyei rangadóval indul az esztendő a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az MKB-MVM Vecsésen, a Várpalotai BSK Győrben kezd.

Horváth Gábor

A 14. fordulóval folytatják a 2013/2014-es szezont a férfi kézilabda NB I résztvevői. A hétvégi kör lesz az első idei játéknap.

A Veszprém megyei csapatok (és az összes többi) közül az MKB-MVM Veszprém KC másodikszámú alakulata van a legkedvezőbb helyzetben, Csoknyai István tanítványai vezetik a tabellát. A bakonyi együttes 13 eddigi találkozójából 11-et megnyert, s csupán kétszer veszített pontot, egyszer remizett, egyszer kikapott. A Veszprém II a 12. helyen álló Vecsés otthonában nyitja az esztendőt, az őszi rajton az MKB-MVM nagyon magabiztosan 30:18-ra győzte le ellenfelét.


A Várpalota (sötét mezben) és a Balatonfüredi KSE is jó helyzetből várja az idei első fordulót (Fotó: Penovác Károly)

 

A kis Balatonfüred szintén az élmezőnyben töltötte a telet. A György László által trenírozott gárda idén már lejátszott egy meccset, amelyen a Csurgó II alakulatát fektette két vállra idegenben. Ez volt a BKSE II idénybeli tizedik sikere, s a pillanatnyilag a harmadik helyen álló fiatal társaság az Ajka ellen is favoritnak számít. A Huszti Géza irányította ajkaiak két siker-egy döntetlen-tíz vereség mérlegükkel utolsóelőttiek a tabellán, önbizalmat adhat viszont nekik, hogy az előttük álló három gárdának sincs sokkal több pontja, mindannyian látótávolságban vannak.

A remek őszt futó Várpalota a Veszprémhez és a Balatonfüredhez hasonlóan esélyesként várja a 2014-es nyitányt. A VBSK a hatodik helyen telelt úgy, hogy egy győzelmet (egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt) elvettek az együttestől. Kaló Sándor tanítványai mindenesetre tavasszal is kemény ellenfélnek ígérkeznek a mezőny összes tagja számára. A sereghajtó Győr II elleni első meccsen favoritok.  

Paár és Putics a legeredményesebb

A Veszprém megyei játékosok közül Paár Olivér áll a legelőkelőbb helyen a góllövőlistán, a Le Belier KK Ajka kézilabdázója 78 góllal a negyedik. Mögötte a várpalotaiak átlövője Putics Bence áll, ő eddig 77 alkalommal talált a hálóba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!