Kézilabda

2014.03.09. 14:42

Tizedikként zártak a veszprémi hölgyek

Veszprém – Az első osztályú női kézilabda bajnokság alapszakaszának záró mérkőzésén a Veszprém a papírformának megfelelően győzött, ám ezzel nem tudott javítani tizedik helyezésén.

Novothny Ottó

Veszprém–MTK
32:20 (15:11)

Veszprém, 100 néző. V.: Andorka, Hucker. VBKC: Szemerey – Pelczéder 3, Tóth E. 6(2), Tóth G. 8, Kurucz, Planéta 4, Vesztergombi 2. Csere: Pásztor, Györkös (kapusok), Takács 7, Hajtai, Horváth, Kokas 1, Marincsák 1. MTK: Schneck – Balog 6(5), Despotovic 3, Petrovszki 3(1), Borbás 2, Takács 2, Barczi 1. Csere: Kurucz (kapus), Fundák 1, Tamás 2, Buzsáki, Fekete, Pácz. Edző: Majoros Gusztáv.Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6. Kiállítások: 12, ill. 4 perc.

Meglepetésre a mindössze négy pontos vendégek kezdtek jobban. Felváltva estek ugyan a gólok, de a fővárosiak többször is előnyben voltak. Sőt a 13. percben kettővel vezettek, 3:5. A veszprémiek egyenlítettek ugyan, de gyakran voltak kénytelenek emberhátrányban küzdeni. Öt perccel a szünet előtt is 11:11 volt az állás, majd a hátralévő időben 4:0-ás sorozattal megnyugtató előny birtokában vonulhatott pihenőre a hazai alakulat.A folytatásban hullámzó játék alakult ki, a vendégek nagyon igyekeztek, de igazán izgalmassá már nem tudták tenni a találkozót.



Ugyanakkor a házigazdák taktikus játékkal őrizték előnyüket és mindig a legjobb pillanatban vették kedvét ellenfelüknek. A végjátékban pedig magabiztossá tették sikerüket.A Veszprém megszerezte ugyan a győzelmet, de a rájátszásban éppen az MTK-val is fog csatázni a bennmaradásért. Ott már élet-halál harc lesz a két gárda között.

Róth Kálmán: – A látszat csal, hiszen úgy tűnik nagy különbséggel nyertünk, viszont ez egyáltalán nem volt könnyű győzelem. Az biztos, hogy a folytatásban még ennél is nehezebb harcok várnak ránk.

Majoros Gusztáv: – Abban a pillanatban, amikor a védekezésünk szétesett esélytelenné váltunk és támadásban sem tudtunk megfelelően teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!