Kézilabda

2011.08.23. 07:31

Tornagyőzelem - Norvég idegenlégióst tesztel a Barabás

Veszprém - Nem kétséges, hogy alaposan megerősödött a Veszprém Barabás KC első osztályú női kézilabda-együttese. A csapat a közelmúltbeli ezüstérem után ezúttal nemzetközi tornát nyert Szlovákiában.

Novothny Ottó

Gyurka János edző alakulata korábban az érdi tornán szerepelt, ahol a 2. helyet szerezte meg, miközben például a francia bajnokot is legyőzte.
Az együttes a hétvégén a szlovák Michalovce nemzetközi mezőnyt felvonultató rendezvényén vett részt.

Elsőnek az ukrán első osztályú Uzsgorod társulata volt az ellenfél. A Barabás KC 35:31-re nyert, de például a félidőben még döntetlen (18:18) volt az állás.
 
- Gyors, dinamikus kézilabdát  játszottak  az  ukránok - értékelt a szakember.  - Ugyanakkor a színvonal közepesre sikerült, több hibát is vétettünk, de a védekezéssel elégedett voltam. Bulath volt a legeredményesebb, kilenc gólig jutott.
A lengyel NB I-es Kielce valamivel gyengébb játékerőt képviselt. A veszprémiek magabiztosan, 38:28-ra diadalmaskodtak.
 
- A második félidő köze-pétől vezéregyéniségeink pihentek, mindenki, a fiatalok is pályára léptek - mondta Gyurka János erről a találkozóról.  Elégedett voltam a látottakkal, Földes Viktória hét gólt lőtt, de Emberovics Míra is kiemelkedően játszott. Öröm, hogy a fiatalok közül Hanczvikkel Zsanett vagy Selmeczi Sarolta is többször betalált.

A torna döntőjét a házigazdák ellen vívta a Barabás KC. Nagy csatában a veszprémiek öttel, 27:22-re nyertek.

- A szlovák bajnok ellen gyorsan előnyt szereztünk - emlékezett a mester. - Három-négy góllal végig mentünk, gyakorlatilag egyszer sem tudtak igazán felzárkózni a házigazdák. Pedig a második félidőben a játékvezetők is mindent megtettek, például Bulath Anitát piros lappal állították ki. Ekkor azonban a csapat ereje és egysége ismét megmutatkozott, és megérdemelten nyertük meg a serleget. Emberovics a legszebb játékosnak járó különdíjat vehette át. A meccsen egyébként Kiss Éva kapusunk remekül teljesített.

A klubnál gyakorol egész héten a norvég Marianne Storkas. A 26 esztendős bal- kezes átlövőt a szakemberek Mehlmann Ibolya pótlására szánják, a héten derül ki, hogy mire lesz képes.
 
- Folytatjuk a felkészülést, még két hét van a bajnoki rajtig. Változatlan a programunk: sok gyakorlás és edzőmeccsek.

 

A Veszprém Barabás KC pénteken 18.30 órakor új otthonában, a Március 15. úti sportcsarnokban fogadja a Vác együttesét. Másnap, szombaton pedig a Balaton-partra látogat: a Siófok vendége lesz a 18 órakor kezdődő összecsapáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!