Kézilabda

2015.09.09. 18:11

Végül felőrölték őket: a két veretlen csapat nagyot csatázott

Balatonfüred, Vác – Két veretlen csapat találkozott szerdán Vácon a férfi kézilabda NB I-ben. Óriási csata volt, és meglepő végeredmény született.

Horváth Gábor

Váci KSE–BKSE

19:28 (13:13)

Vác, 200 néző. V.: Dobrovits, Tájok.
Váci KSE: Tóth – Vasic 4 (4), ASTRASHAPKIN 3, Pavlovic 2, Munkácsi, PÁL 2, Popovic 2. Csere: VITÁRIS (kapus), Lendvay, Császár 1, Tyiskov 3, Vucicevic, Joháczi, Bartók 1, Kökény 1. Edző: Zsiga Gyula.
Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gyene, Petrovski 2, SZÖLLŐSI 6, BÁNHIDI 5, ZDOLIK 4, Bóka 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Gábori 1, Kasparek 2, Kemény, LIGETVÁRI 5, Törteli, Németh 1. Edző: Csoknyai István. Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hetesek: 5/4, ill. 0/0.

Az élvonal negyedik fordulójában a száz százalékos BKSE a még veretlen Vác otthonában lépett pályára. Nagy csata volt kilátásban és a várakozásokat már az első percekben igazolták a felek.

Szöllősi szép gólját gyors találatok követték, 4. perc: 3:3. Rendre a Füred vezetett, de a hazaiaknak mindig volt válaszuk. Fazekas védése után Kasparek növelte háromra a vendégek előnyét, majd a 14. percben Bánhidi negyedik találatával 6:9-re alakult az állás. Fokozatosan zárkózott a Vác, amely a 22. percben egyenlített, 10:10. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak rövid időre átvették a vezetést, de a félidő döntetlennel zárult.

Ligetvári Patrik (kék mezben, középen) védekezésben és támadásban is sokat vállalt, jól játszott
Fotó: Penovác Károly

Fordulás után a remek napot kifogó Vitáris védett, de Bóka végül bevette kapuját. Továbbra is hatalmas volt a tempó, a BKSE kezdeményezett, a Vác tapadt, 40. perc: 15:16.

A vendégek szívós munkával két gólra növelték a különbséget, majd Németh góljával a 49. percben már három találat volt az előny, 18:21. Ligetvári percei következtek, hiába igyekezett kitörni a hullámvölgyből a Vác, a balatonfürediek nem engedték felállni a padlóról támadásban teljesen szétesett vetélytársukat, 18:23. Pavlovicnak sikerült megtörnie a hazai gólcsendet, de Szöllősi hatodik találatát követően elment a meccs a Vácnak, amelynek ekkor már semmi sem sikerült. Az ötven percig jól kézilabdázó Vác a hajrára teljesen szétesett, a fürediek jól pótolták erővel és harcossággal a játékukban felmerülő hiányosságokat.

A végére megtörték a hazaiakat, és teljesen megérdemelten gyűjtötték be az újabb két pontot.

Zsiga Gyula: – A végére felőrlődtünk, fejben fáradtunk el, alábbhagyott a koncentrációnk. A hajrában dőlt el a meccs, addig remekül tartottuk magunkat.

Csoknyai István: – Gratulálok a csapatnak, jól küzdöttünk. Az első félidőben nem volt meg védekezésben az összhang, a szünet után ezen tudtunk változtatni. Nagyon örülünk az újabb két pontnak.

Négy évre írt alá a fiatal beállós

Újabb ifjú tehetséggel kötött profi szerződést a Balatonfüredi KSE. A sokszoros korosztályos válogatott beállós, Nemes Richárd négy évre írt alá. Szintén a csapattal kapcsolatos hír, hogy Nagy Dániel jobbszélsőt a Szigetszentmiklósnak adta kölcsön a klub.

 

Érdekes eredmények születtek

Izgalmas, érdekes eredmények születettek a férfi kézilabda NB I-ben a szerdai játéknapon.

Az újonc Eger nagy meglepetésre legyőzte a Csurgót, míg a Szeged csupán két gólla tudott nyerni Mezőkövesden. Balmazújvárosban döntetlen született.

Eredmények: Balmazújváros–Orosháza 26:26, Mezőkövesd–Szeged 23:25, Eger–Csurgó 24:22, Tatabánya–Komló 33:21, PLER Budapest–Gyöngyös 19:24.Az állás: 1. Balatonfüred 8 pont, 2. Tatabánya 7, 3. Szeged (egy meccsel kevesebb) 6, 4. Csurgó 6, 5. Orosháza 5, 6. Cegléd (egy meccsel kevesebb) 5, 7. Vác 5, 8. Gyöngyös (egy meccsel kevesebb) 2, 9. Eger 2, 10. Balmazújváros 1, 11. Mezőkövesd 1, 12. Komló 0, 13. PLER 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!