Kézilabda

2015.12.05. 17:33

Zsigmond kontra Éles: a rutinosabb csapat nyert

Nagy csatát hozott a veszprémi rangadó a férfi kézilabda NB I/B-ben, ahol a rutinosabb VKSE, ha nehezen is, de megnyerte a derbit a jól küzdő fiatalok ellen.

B. Virág Rita

Veszprémi KSE-MKB U23

26:22 (13:13)

Veszprém, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh. Veszprémi KSE: Szabó – Végh 2, Heiczinger 2, Kovács 1, Márton 7 (1), Kisék B. 3, Bonyhádi. Csere: Szász (kapus), Kis, Lelkes 3, Szobol 3, Márkus 1, Kurucz, Gulás 4, Falkner, Papp. Edző: Zsigmond György. MKB U23 Veszprém: Nagy B. - Varjú 1, Tóth 4 (1), Füzi 2, Szeitl 1, Szita 1, Molnár 7. Csere: Blázsovits (kapus), Huber, Kreisz 2, Dávid, Szakály 1, Zana, Kristóf, Marton, Schmid 3. Edző: Éles József.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Füzi találatával indult a veszprémi rangadó, a szép számú nézőközönségnek négy percet kellett várni a hazai, Veszprémi KSE első góljára, Kisék B. egyenlített.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, sok apró hibát vétett mindkét fél. Füzi újabb góljára Szobol válaszolt, majd egy lerohanás végén Heiczinger ziccerével először vezetett a VKSE (3:2).

Az MKB utánpótlás akadémiájánál edzősködő Pásztort és Tombort nélkülöző újonc nem tudott élni Szita kiállításával, sőt Varjú találatával 3:4-re alakult az állás.

A 11. perc végén Zsigmond edző magához rendelte övéit, amelynek meg is lett az eredménye, Szobol és Márton átlövéseivel fordított a házigazda (5:4).

Lendületbe jöttek a Zsigmond-tanítványok és az első negyedóra végére sikerült két gólos előnyt kicsikarniuk (7:5).

Aztán az MKB U23 pillanatai következtek: 3:1-es rohanással ismét egyenlő lett az állás. Hullámzott a játék, de a VKSE ment elől, a vendégek rendre futottak az eredmény után (28. perc: 13:11).

A játékrész utolsó perceiben az Éles-csapat egalizált, így 13:13-as eredménnyel vonultak pihenőre a küzdő felek.

Szünet után annyiban változott a játék képe, hogy ezúttal a vendégek diktálták a tempót, s egy-egy góllal mindig ők vezettek (40. perc: 16:17).

Márton és Gulás góljaival fordult a kocka, de az MKB nem hagyta magát. Szita és Molnár tartotta a lépést (45. perc: 19:19).

Szakály lövése után Zsigmond György kért időt, de továbbra is megjósolhatatlan volt, melyik alakulat kerül ki győztesen a párharcból (19:20).

Márton egyenlített, Szász büntetőt hárított, Lelkes pedig visszaszerezte a vezetést. Kovács fordult le szépen, s ebben a játékrészben először volt kettő a VKSE javára (51. perc: 22:20). Éles József úgy érezte, fordulóponthoz érkezett a rangadó, ezért azonnal időt is kért.

A rövid tanácskozást követően sem tudott újítani az MKB, több hiba is becsúszott a támadásaiba, s Gulás góljával már hárommal vezetett a VKSE (58. perc: 24:21).

A hátralévő időben nem maradt több nyitott kérdés, a Veszprémi KSE begyűjtötte a két pontot.

Zsigmond György: - Az elején nagy volt az izgalom, ez a játékunkon is meglátszott. Aztán a második játékrészben visszaálltunk a zárt hatosfalra, ami meghozta az eredményt. A 22 kapott gól önmagáért beszél. Támadásban azonban nem vagyunk elég bátrak, ott mindenképp változtatnunk kell. A jövő héten nekiugrunk a Fürednek, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Éles József: - Az 50. percig jól tartottuk magunkat, esélyünk volt a pontszerzésre. Aztán teljesen szétesett a játékunk, rengeteg technikai hibát vétettünk. Nagyon sok ziccert kihagytunk, örüljünk, hogy csak ennyi lett közte a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!