Veszprém

2014.09.25. 17:48

A megyei közgyűlés záróülése

Veszprém – Csincsi Ferenc lett Veszprém megye Tiszteletbeli Polgára. A megyei közgyűlés posztumusz adományozta a címet a balatonfüredi zeneiskola nemrég elhunyt igazgatójának a testület cikluszáró ülésén.

Balassa Gergő

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése szeptember 25-én tartotta a választási ciklus utolsó munkaülését, ahol zárt ajtók mögött döntöttek a Veszprém Megye Tiszteletbeli Polgára cím, valamint a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés adományozásáról.

Előbbit Csincsi Ferenc posztumusz, utóbbit Horváthné Bakos Ilona népzenetanár és Ékes József országgyűlési képviselő érdemelte ki.

A megyei közgyűlésen Polgárdy Imre tekintett vissza az elmúlt négy év munkájára. Az alelnök kiemelte, a 2012-es év jelentett fordulópontot, amikor is 20 év nehézségeit maguk mögött hagyva az intézmények új lehetőségeket, a megyék új kihívásokat kaptak. – Alapvetően a területfejlesztés megalapozásával foglalkoztunk – hangsúlyozta Polgárdy Imre, majd hozzátette: a ciklus során mindenkit a jó szándék vezérelt a döntések meghozatalában, csatározások is csak az első időszakban voltak.

Ezt mintegy alátámasztva a szeptember 25-i közgyűlés napirendi pontjait zökkenőmentesen elfogadta a testület. A megyei agrárgazdasági helyzetről szóló beszámolónál Orbán Imre kérdést intézett Radovits Tiborhoz, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnökéhez. A Jobbik képviselője többek között arra szerette volna megtudni a választ, hogy a megyében mennyi termőföld van külföldiek kezében. Radovits Tibor válaszában hangsúlyozta, hogy bár pontos felmérések nem léteznek az országban erre vonatkozóan, saját becslései szerint Veszprém megyében közel 10 ezer hektár lehet külföldi tulajdonban.

Az ülés további részében a képviselők köszönetüket fejezték ki a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, valamint elfogadták a megyei területfejlesztési programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!