Veszprém

2014.04.25. 19:06

Bővülő utcagaléria

Veszprém – Térinstallációval gazdagodott a Kossuth utcai aluljáró nyugati bejárata, Haász István Objekt IV. és V. című alkotásait pénteken leplezték le.

Marton Attila

Az alkotások helye olyan pontjává válhat a városnak, ahova szívesen beszélünk meg találkákat és ahol szívesen időzünk, fogalmazott köszöntőjében Brányi Mária alpolgármester Felidézte, az alkotó munkáit tavaly a Vass Gyűjteményben állították ki, s ekkor merült fel az ötlet, hogy munkáit a látogatótér mellett köztéren is ki lehetne állítani. A titkokkal teli alkotás geometrikus formákból épül fel, amelyben tetten érhető az európai konstruktivista tradíció, mondta a művekről Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, aki előtte ismertette a Munkácsy-díjas Haász István életútját.

Az igazgató az alkotást – amelyről szerinte mindenki kérdéseket fog feltenni, és mindenki számára lesz mondanivalója – két olyan könyvhöz hasonlította, amely a művész gondolatait, elképzeléseit és élményeit is magába foglalja. A köszöntők után Brányi Mária és Haász István közösen leplezték le az alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!