Veszprém

2016.06.01. 18:10

Hatvan éve végeztek

Veszprém - Hatvan évvel ezelőtt a Veszprémi Állami Tanítóképzőben érettségiztek azok a diákok, akik az elmúlt hétvégén is találkoztak.

Balla Emőke

Az érettségi után a végzősök különböző településeken önállóan kezdtek tanítani, majd egy év után megszerezték a képesítést, megkapták az oklevelet, miután a szaktárgyakból levizsgáztak, bemutatták a gyakorlati tanítást. A fiatal pedagógusok a megyében kezdtek tanítani - általában ott, ahol egy évig gyakorló pedagógusként dolgoztak -, később azonban elkerültek az ország különböző pontjaira.

A Veszprémi Állami Tanítóképzőben 1956-ban harmincheten végeztek, tizenöten már nincsenek köztük. 2001 óta évente találkoznak, mindig más helyszínen, így Balatonakaliban, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Pétfürdőn és Veszprémben.

A városházán tartott találkozó résztvevőinek Hatás Andrea előadóművész Bródy János Filléres emlékeim című dalát adta elő, majd Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte a vendégeket, ismertetve a város elmúlt évekbeli fejlődését, jövőbeli fejlesztési terveit. A Bajnokok Ligája hétvégéjén megemlítette azt is, hogy Veszprém büszke a kézilabdacsapatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!