Veszprém

2015.10.13. 05:15

Jelesre sikerült 55. érettségi találkozó

A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban (a várban) 29-en érettségiztünk 1960-ban a humán (orosz-angol) tagozatú IV/A osztályban.

Civil Tudósítónktól

Osztályfőnökünk igazi tudós tanár volt, a mindenki által tisztelt Horváth Géza tanár úr. Tőle tanultuk az egyetemes és magyar történelmet, a művészettörténetet, logikát, etikát, az igényességet és különösen az emberséget. Összetartó közösséggé formált bennünket. Hozzájárultak ehhez tanáraink, Harmath István (magyar nyelv és irodalom), valamint Knoll János (matematika) tanár urak is. Szerencsések voltunk, s most értékeljük igazán, és mondunk hálás köszönetet. Az életben a gimnáziumban kapott útravaló segítségével valamennyien a választott hivatásunkban, munkaköreinkben eredményesen dolgoztunk.

A Lovassy László Gimnázium jelenlegi épületében az intézmény igazgatójának engedélyével kaptunk egy osztálytermet, ahol húszan találkoztunk, és elmondhattuk az elmúlt évek történéseit. Tettük ezt egy kis pogácsa és egy pohár pezsgő mellett, vidám hangulatban, emléklappal tisztelve meg a megjelenteket.

Mécseseket gyújtottunk hat elhunyt osztálytársunk és osztályfőnökünk emlékére. Ezt követően a gimnázium panteonjában emlékeztünk Horváth Géza tanár úrra, majd koszorút helyeztünk el volt osztályfőnökünk emléktábláján. Brusznyai Árpád tanár úr (latinnyelv-tanárunk) emlékművénél virágcsokorral tisztelegtünk és csoportképet is készítettünk, amit minden osztálytársunknak megküldünk.

A megszépült veszprémi belváros megtekintése után a Marica kávézó és étteremben a férjekkel, feleségekkel elfogyasztott közös vacsora után az emlékezés békéjével távoztunk.

Köszönetet mondunk a Lovassy László Gimnázium igazgatójának, Schultz Zoltán igazgató úrnak és az intézmény valamennyi munkatársának a „jelesre” sikerült érettségi találkozó feltételeinek biztosításáért, valamint megjelent osztálytársainknak az együttlét szívet melengető, örömteli érzéséért.

Szolnoki János és Lőrincz Judit

lovassys öregdiákok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!