Veszprém

2017.06.26. 19:04

Lelki segítők tanácskoztak Veszprémben

VESZPRÉM - A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége a napokban tartotta a XII. Szolgálatvezetői Tanács (SZVT) ülését a megyeszékhelyen, melyen az ország tizenhat szolgálatvezetője vett részt.

Müller Anikó Hanga

Az SZVT 2014-ben alakult meg Veszprémben, akkor Szeged és Veszprém vezette, most Debrecen és Szombathely. Jelen volt a szervezet elnöke, Varga Gábor, és az elnökség is.

A kétnapos szakmai tanácskozáson szó volt az aktuális feladatokról, a kapcsolási rendről, a közeljövőben bevezetendő új képzésekről, az öngyilkossági és bűncselekményekkel kapcsolatos hívások intézkedési rendjéről, a statisztikai mutatókról, a vizsgáztatás új rendjéről.

A résztvevők megválasztották az SZVT társelnökének Szabó Katát, a szombathelyi szolgálat vezetőjét. Az üléssel egyidejűleg folyt a veszprémi szolgálat által szervezett képzés lezárása, a hallgatók vizsgája. Heten tettek sikeres vizsgát, így a szolgálat új önkéntesekkel bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!