Veszprém

2012.04.02. 14:56

Megújítják a tananyagot

Veszprém – A felsőfokú informatikai, villamos mérnöki oktatás minőségének fejlesztésére, modernizációjára szövetkezett a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

Tremmer Tamás

A két intézmény a program megvalósítására, konzorciumi együttműködés keretében több mint 150 millió forintos uniós pályázati támogatás nyert. Mindezt hétfői sajtótájékoztatójukon jelentették be a felek.

A megvalósítás során a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem informatikai, illetve villamosmérnöki képzéseihez kapcsolódóan valósít meg tartalomfejlesztéseket. A támogatás révén a két intézményben összesen 40 tananyagfejlesztés történik. A projekt biztosítja a hazai képzések idegen nyelvű hozzáférésének megteremtését is, valamint lehetőséget ad olyan képzések megtartására, melyek segítségével hasznos módszertani ismereteket sajátíthatnak el az intézmények oktatói, kutatói. A projekt január 1-én indult és 24 hónapos időtartamú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!