Veszprém

2014.04.09. 12:30

Pénzbüntetés jogosulatlan segélyhívásért

A Veszprémi Járásbírósági végzése alapján 50.000 forint pénzbírsággal sújtottak egy személyt, aki a 105-ös segélyhívó telefonszámot rendeltetésétől eltérően használta.

Kovács Erika

Bejelentése alapján a veszprémi hivatásos tűzoltók a helyszínre vonultak, ahol tüzet, tűzre utaló nyomot nem találtak. Az 50.000 forintos pénzbüntetésen túl a bejelentő köteles a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság költségeit is megtéríteni.

2013. szeptember 01-jétől szabálysértésnek minősül a segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő igénybevétele. 150.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki a segélyhívó számot (105, 112) rendeltetésétől eltérően hívja, a hatóságot nem a segélykérés alapját képező eseményről tájékoztatja, vagy nem veszélyhelyzet miatt kér segítséget. A szükségtelen vonulások miatt a tűzoltók késve érkezhetnek, mellyel emberi életek forognak kockán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!