Veszprém

2017.06.02. 18:33

Szobrok és díszkertek nyomában sétáltak

A veszprémi Kozmutza Flóra Általános Iskola Kollégiumának növendékei honismereti sétán vettek részt a város történelmi városrészében, a Kolostorok és Kertek keleti sétaútjának mentén.

Jákói Bernadett

Ezúttal a nemcsak a páratlan természeti környezetet fedezték fel, hanem a Dózsa város történelmi utcáiban illetve a régi házak homlokzataikon jellegzetesen   látható szobrok megkeresésre is indultak.

A Kozmutzás diákok Séd-völgyi honismereti sétán vettek részt

Célállomás a Szent Margit téren a napjainkban felavatott új, Szent Margit mellszobor és az az előtt kialakított zöld övezet volt. Az év végi tematikus sétán, idén a Szobrok és díszkertek című sétadélutánon keresztül fordítják a figyelmet a városrészükben fellelhető sétautakra, a gondozott zöld kertekre, amit az ökoiskolai zöld programokon keresztül szervezett sétarendezvényeiken be is járnak. A speciális igényű tanulók számára nyújtott honismereti program minden évszakban népszerű, a tanulók a sétán szerzett élményeiket játékos, kézhez kapott színező feladatokkal dolgozzák fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!