Kisapáti

2017.08.27. 19:00

Betyáros ébresztőt tartottak - Az ünnepségre sokan hazatértek az elszármazottak közül

KISAPÁTI Példaértékű volt a falunapi betyáros ébresztő, amelynek résztvevői az ország minden pontjáról érkeztek, hogy éltessék a betyárság hagyományait.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a falunapi köszöntőn Rig Lajos. Az országgyűlési képviselő megköszönte az önkormányzatnak a szervezést, a közreműködőknek a munkájukat. Úgy fogalmazott, hogy egy tartalmas falunapot mondhat magáénak Kisapáti. Követendő példa lehet bármelyik település részére a betyáros ébresztő, amelyhez hasonlóra a környéken nincs példa. Köszönet illeti a szervezésért a helyi betyárt Balassa Zsoltot, hiszen a hagyományőrzés terén is sokat tett ma. Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke szerint a nyári idegenforgalmi szezon meghosszabbítható a jó idővel és a kiváló programokkal. Kisapátin szombaton mindkettő adott volt. Méltányolta, hogy az ünnepre sokan hazatértek az elszármazottak közül, és a szomszéd településekről ugyancsak szép számmal volt érdeklődő. Keszei Endre polgármester a résztvevőket köszöntve elmondta, hogy hamarosan befejezik a kultúrház felújításának második ütemét, elkészül a nagyterem és a konyha is.

A mezőtúri, pápai, győri, pétfürdői, nemesgulácsi betyárok mellett jobbról a szervező helyi betyár, Balassa Zsolt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A programokat a templomban klasszikus zenei koncert nyitotta, majd másnap reggel betyáros ébresztőre kelt a falu népe. Futballmeccsen mérkőztek a helyi és a meghívott csapatok, a gyerekeket játszóház, légvár, arcfestés várta. Nem maradhatott el idén sem a főzőverseny, Herbály András korabeli fegyverbemutatót tartott, felléptek a Listvándi Csillagok Lesenceistvándról, a Batsányi Táncegyüttes és a Csobánc Népdalkör Tapolcáról, szerepeltek a Raposkai Gyöngyszemek. Köszöntötték a 18 éveseket, az idén születetteket, az iskolakezdőket. Ékszershow-t rendeztek Farkas Zsuzsa ékszereiből, aztán jótékonysági tombolasorsolás volt a játszótér javára vacsora előtt. Este Havasi Gábor Csavard fel a szőnyeget című előadását tartotta a falunapi bál előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!