hunyor népfőiskola

2018.01.07. 08:00

Megvalósulásra váró tervekről tanácskoztak Kiscsőszön

Tanácskozást tartott az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Hunyor Népfőiskolája a közelmúltban.

Borsos Renáta

A Hunyor Népfőiskola kapcsolatépítő programot tartott Fotó: Hunyor Népfőiskola

A program célja volt, hogy tematikus, vezetett beszélgetés formájában hozza elő azokat a társadalmi problémákat, hiányosságokat, igényeket, amelyekre a Hunyor Népfőiskola a jövőben reagálhat, megoldásokat kereshet, programokat építhet.

A Hunyor Népfőiskola kapcsolatépítő programot tartott Fotó: Hunyor Népfőiskola

Több település polgármesteri szinten képviseltette magát, míg mások civil érdeklődőkkel vettek részt az eseményen. A rendezvény első részében a térség civil szervezeteinek és polgármestereinek találkozója zajlott, amelyen a közös eszmecsere során megvitatták az egymást érintő kérdéseket, témákat. Kovács Norbert, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke ismertette a kiscsőszi tevékenységet végző civil szervezetek történetét, a helyi társadalmi változásokat és az Élő Forrás új lehetőségeit, vállalt feladatait, céljait. Elmondta, hogy ezek a célok lényegesen messzebbre mutatnak, mint az egyesület eddigi szakmai tevékenysége, így szeretnének túllépni a népművészeti programok szervezésén és teljes, társadalmi palettát érintő programokat megvalósítani. Az új törekvésekhez erős társadalmi beágyazottság kell, széles kapcsolatrendszer és sok segítő partner – hangsúlyozta az elnök. A továbbiakban bemutatta az egyesület tervezett programjait, amelyek közül sok érinti a térség távolabbi településeit is, ezek a programok különböző rétegeknek szólnak. Az összejövetelen a vendégek beszámolói által sok minden körvonalazódott a kötetlen beszélgetés során. A teljesség igénye nélkül, Aczél Péter, Külsővat polgármestere a település építészeti értékeiről beszélt. A Marcal-Völgye Egyesület képviseletében az elnök, Sebestyén Zoltán ismertette az egyesületük színes értékmentő tevékenységét, amelyhez támogatókat, partnereket keres. Rámutatott a Marcal-medence gyönyörű táji, természeti értékeire, adorjánházi lejegyzésekre, helytörténeti anyagokra. Somlóvásárhely képviseletében érkezett vendégek nevében Somogyiné Németh Klára felhívta a figyelmet a jelentős forrásokat nyert Somlóval kapcsolatos turisztikai fejlesztésekre, amelynek köszönhetően fejlődhet az élményturizmus a térségben, elsősorban a túrázó, kerékpározó, lovas közönséget megcélozva. A találkozó végén közös rendezvények és beruházások, illetve fejlesztések szakmai megalapozására szóló együttműködések megvalósulásáról döntöttek a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!