Kislőd

2015.11.23. 09:54

Mesemondó-találkozó és rajzverseny Kislődön

Kislőd – Ismét nagy sikerrel szerveztek mesemondó-találkozóval egybekötött rajzversenyt a község iskolásai között, a helyi fordulót Fülöp Zoltánné szervezte.

Penk Tímea

A Rőthy Mihály Egyháztörténeti Múzeum nagytermében közel húsz mesemondó kisiskolás kalauzolta a magyar népmesék világába a szép számmal megjelent közönséget. A zsűri tagja volt Somogyi Anna polgármester, Pfeiferné Takács Hajnalka igazgató és Simon Gábor plébános.

– A mesemondókon kívül rajpályázati munkákat is értékeltek a rendezvényen, amelyek témája egy-egy magyar népmeséhez készített illusztráció volt – tájékoztatta lapunkat Nimsz Katalin szervező. A programot színesítette az elmúlt évek találkozóit megörökítő fotók vetítése, valamint Kléri Balázs népdalcsokra.

A zsűri: Simon Gábor, Somogyi Anna, Pfeiferné Takács Hajnalka, a kisfiú pedig Rémai Adrián.

A versenyen arany minősítést kapott Ilyés Kornél és Zsolnai Gergely első osztályos tanuló, Varga Viktória harmadik, Sárközi Noémi Tamara negyedik, Vér Loretta ötödik osztályos diák, akik rövidesen megmérettethetik magukat a noszlopi mesemondó-találkozón.

A rajpályázat első helyezettje Varga Viktória és Zsolnai Gergely, különdíjat kapott az elsős Rémai Adrián és a harmadikos Csillei Anna.

A rendezvény sikerében részt vett Gosztolyáné Potyondi Dorina fényképész, Fülöp Zoltánné, Kedves Andrea, Kissné Krámli Gabriella, Vidáné Varga Krisztina, Happel-Takács Kinga, Nimsz Katalin, Gubai-Szabó Eszter, Peternics-Sümegi Rita, valamint Tóth Ana Dalma tagintézmény-vezető és Herold Gábor könyvtáros és múzeumvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!