Kolontár

2017.06.19. 16:40

Szeretet és emlékek - Így zajlott a falunap Kolontáron

KOLONTÁR Ünnepi szentmisével és a világháborús áldozatok emléktáblájának a megkoszorúzásával kezdődött a település falunapja.

Tisler Anna

A szentmisén Fodor János plébános elmondta, hogy mindenkinek egy kép jut eszébe, ha a lakóhelyére gondol. Az országban több ezer település van, különböző adottságokkal, de mindenkihez a sajátja áll legközelebb, hiszen az az ő földje. Mindenkiben más kép él Kolontárról, amelyet meghatároz az, hogy szüleink, nagyszüleink mit meséltek a születésünk előtti életről.

Az akkor hallottak nagyban befolyásolják, meghatározzák a községről alkotott képünket. A plébános szólt arról is, hogy a településen történő dolgok összetettek, külső szemlélő számára első hallásra nem mindig érthetőek. Nem szabad azonnal ítélkezni, utána kell járni, a dolgok mélyére nézni, igyekezni megérteni az összefüggéseket. Elfogadni a településen élőket is, segíteni, szeretettel és megértéssel fordulni mások felé. A falunap is erről szól, a közösségről, az összetartozásról, a befogadásról.

Fodor János az ünnepi szentmisén a megértésről és a szeretetről szólt Fotó Tisler Anna

A szentmisét követően Tili Károly polgármester elmondta, a község több mint két évtizede megemlékezik azokról, akik az életüket áldozták azért, hogy nekünk hazánk legyen. Az világháborúk hősi halottaira emlékezéskor fejet hajtunk a hadiözvegyek előtt is, akiknek a hátországban kel-lett helytállniuk, és gondolunk a hadiárvákra, akiknek apa nélkül kellett felnőniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!