Kosárlabda

2010.11.05. 15:07

Harc a lepattanókért

Pápa, Veszprém - Az idei NB IB-s kosárlabda-bajnokságban mindkét Veszprém megyei csapat reménnyel harcol a legjobb négy közé jutásért. Éppen ezért lehet kettejük egymás elleni vasárnapi csatája remek kosárlabda-csemege.

Novothny Ottó

A Pápa Motax Autó KC négy hazai sikert követően Nagykanizsán komoly fejmosást kapott.
- Nem örültünk a vereségnek, de igyekszünk a helyén kezelni - kezdte Vajda József, a pápaiak mestere.  - Azt gondolom, hogy egyfelől részben megbukott a három játékvezetős rendszer, másfelől mi is nagyon rosszul dobtunk. Ez van, nem szabad hátrafelé tekingetnünk, készülünk a megyei rangadóra.

 Ritkább az a helyzet, ami jelenleg él: a hazaiak vannak előrébb a tabellán.

- Ez semmit nem jelent, még a bajnokság legelején járunk. Sok meccset játszottunk itthon, de a nagy csaták most következnek. A megerősített Veszprém rutinos játékosokból áll, akik egyre jobb formát mutatnak. Nagy feladat lesz őket megállítani, illetve jó dobóformával vegyítve a hazai pálya előnyeit szeretnénk kihasználni. A lepattanó labdák megszerzése szerintem a mérkőzés szempontjából döntő szempont lehet. Jobban állunk jelenleg, és remélem, ez így is marad a találkozó legvégéig.
-  A hazaiak az esélyesek - jelentette ki Molnár István, a Veszprémi Egyetem SC szakvezetője. - Három rutinos kosarast igazoltak és több olyan játékosuk is van, akik képesek meccseket eldönteni. Emellett magassági fölényben is lesznek.

 A veszprémiek kérésének megfelelően három játékvezető lesz.

- Azt gondolom, hogy egy ilyen megyei rangadó megérdemli a nyugodt körülményeket. Több szem többet lát, szokták mondani, és ez eb- ben a helyzetben nagyon igaz lehet.

 Mi billentheti el a mérleg nyelvét?

- A lepattanókért folytatott harc, illetve melyik társulat képes elviselni a rangadó terhét, ki tud extra teljesítményt produkálni. Az erőviszonyok alapján egy helyért négy csapat verseng (szerintem a Fehérvár, Bonyhád, Nagykanizsa biztos befutó), vagyis a bajnokság végkimenetele szempontjából roppant fontos lehet az egymás elleni eredményünk. A Pápa erős és jó csapat, igyekszünk velük felvenni a harcot.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!