Kosárlabda

2011.02.23. 19:59

Egymást dicsérik - A két megyei csapat sportági ünnepet szeretne

Címkék#kosárlabda

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban ismét elérkezett az a találkozó, amelyet mindkét klub játékosai, vezetői megkülönböztetett figyelemmel kísérnek.

Novothny Ottó

A megyei rangadó pénteki visszavágója a megszokottnál még annyival érdekesebb és izgalmasabb, hogy az első összecsapást a pápaiak nyerték meg. Ráadásul mindkét résztvevő győzelem után lép pályára a Vetési Albert Gimnáziumban.

- Győrben a Sopron elleni fáradtság még látszott a csapaton, az elején nehezen találtuk a ritmust, de a második negyedtől már az elvárható szinten kosaraztunk - foglalta össze Molnár István, a Veszprémi Egyetem szakvezetője a múlt heti forduló történéseit.

- Kevesen vagyunk, ami a felkészülésünket is befolyásolja, hiszen Oltárczyról csak pénteken derül ki, játszhat-e, Kováts hosszú időre kidőlt, míg Szabó Balázs is sérülést jelzett a napokban. Ellenfelünknél öt rutinos, külföldet is megjárt játékos van, akik a helyi fiatalokkal jó szerkezetet alkotnak. Az utóbbi időben a pápaiak jól teljesítenek, nyilván hozzánk is győzni érkeznek. Mi hetek óta "kitartunk" a csoda mellett, ami a listavezető helyet jelenti, ehhez valamilyen szinten mindig sikerül megújulnunk, remélem, így lesz ez most is. A rutin, a több bevethető játékos a Pápa mellett szól, míg a hazai pálya szurkolóinknak is köszönhetően mellettünk.

- Sajnos vannak hiányzóink, a két "T" licences fiatalember és Szupper sem utazhat velünk Veszprémbe - mondta Vajda József, a Pápa Autó Motax mestere. - Szerintem jó meccs lesz, ahol méltó hírverést csinálunk a kosárlabdának. Tény, hogy ellenfelünknek két veresége van, az egyiket tőlünk szenvedte el, ahogy az is vitathatatlan, hogy azon a találkozón jobbak voltunk. Meglepne, ha a két társulat bármelyike valami újdonsággal tudna előrukkolni, hiszen hosszú évek óta ismerjük egymást. Különleges hangulatú lesz ez a találkozó, ahol a listavezető hazaiak az esélyesebbek. Le a kalappal egyébként a VESC előtt, hiszen nagyon jól szerepelnek. Mi, mint mindig, ezúttal is becsülettel tesszük majd dolgunkat. Bízom benne, hogy sok szurkoló elkísér bennünket is, és színvonalas, jó ritmusú kosárlabdát mutatnak be a résztvevők.

 

A két megyebeli csapat játékoskerete minden bajnokságban átalakul. Így olyanok már nincsenek, akik mindkét klubban megfordultak, viszont Pápán Horváth Roland és Ács Péter, a házigazdáknál Oltárczy Máté, Bovánovics Miklós és Szathmáry Bálint is sokadik egymás elleni meccsére készülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!