Kosárlabda

2013.12.19. 10:55

Mindkét Veszprém megyei csapat pénteken játszik

Pápa, Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a két Veszprém megyei alakulat péntek este zárja le az esztendőt. A pápaiak hazai pályán, a veszprémiek idegenben igyekeznek sikerrel venni az akadályt.

Erre egyébként mindkét együttesnek jó esélye van. A Motax Concordia KC Pápa a Győrt fogadja a pápai sportcsarnokban.

A házigazdák hat mérkőzés óta veretlenek, ami azt jelenti, hogy a tabellán a második helyről várják a mérkőzést.

– Részben magamat tudom ismételni, hiszen a mutatott játékkal nem voltam elégedett, de mindezért kárpótolt bennünket a győzelem – utalt a Veszprémi ESC ellen megnyert megyei rangadóra Vajda József a pápaiak mestere. – Akkor még bíztam abban, hogy a betegeink meggyógyulnak, ma már kétségeim vannak. Kálmán, Vajda és Horváth A. változatlanul nem tudott edzeni, kíváncsi vagyok, hogy a meccset tudják-e vállalni majd.

A fehér mezes pápaiak hazai pályán zárják az esztendőt, a kékben játszó veszprémiek idegenben. Fotó: Penovác Károly

A Győr jelenleg a kilencedik a listán, négy győzelem mellett, öt alkalommal vesztesen hagyták el a küzdőteret.

– Magas szerkezetű együttes lesz az ellenfelünk, akik egészen jól össze vannak rakva – folytatta a szakvezető. – Nyilvánvaló, hogy a rutin és a hazai pálya minden körülmények között mellettünk szól. Ezt szeretnénk is meglovagolni és megőrizni a jelenlegi ezüstérmünket, hiszen ez mindenki számára szép ajándék lenne a karácsonyfa alá.

A Veszprémi ESC viszont rossz sorozattal a háta mögött utazik a sereghajtó otthonába. Petőfi Áron alakulata négyszer egymás után vesztesen hagyta el a pályát (sorrendben: Baja, Bonyhád, Törökbálint, Pápa), ami még akkor is lelkileg megterhelő lehet, ha a mezőny élcsapataitól kaptak a veszprémiek.

Nos, a Budafok pályája viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy megszerezze harmadik sikerét a VESC:

A mai házigazdák két alkalommal négy ponttal kaptak ki (a Pécs és a Soproni Sportiskola voltak a győztes felek), ezek volt a legszorosabb mérkőzéseik. Ugyanakkor a Bonyhád otthonában 46 pont volt a különbség a vendéglátók javára.

A Budafok tehát verhető, sőt mivel az egyetemisták közvetlen vetélytársai, így tulajdonképpen ezt a két pontot a jövő szempontjából, fontos lenne begyűjtenie a Veszprémi ESC-nek.

Kálmán László a meghatározó

Az egyértelmű, hogy a sokszoros válogatott Kálmán László uralja az NB I/B-s bajnokság statisztikáit. A nagy akarattal és remek hozzáállással küzdő sportembert betegségek sem hátráltatják abban, hogy mérkőzéseket döntsön el. Nem véletlen, hogy eddig a legmagasabb pontátlagot teljesítette (21.78 mérkőzésenként), de emellett az összesített táblázatot is vezeti kimagasló átlaggal, de mindemellett még minimum kilenc gólpasszt is kioszt minden csatában, mikor pályára lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!