Kosárlabda

2014.04.29. 06:38

Hétközi kosármeccsek

Pápa, Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának két Veszprém megyei szereplője idegenbeli vereség után lép pályára. Az 1-8. helyért küzdő Motax Concordia Pápa a MAFC-ot fogadja, míg a 9-16. helyekért harcoló Veszprémi ESC a Honvéd otthonában harcol.

Király Ferenc

A pápaiak szokatlan körülmények között szenvedtek vereséget Egerben, de nincs lehetőségük sokat rágódni az eseményeken, hiszen szerdán már az éllovas és a feljutásért hajtó fővárosi együttest látják vendégül.

A budapestiek hazai körülmények között meglehetősen biztosan, 105:80 arányban múlták felül Vajda Balázs társulatát.

- Egyetlen célunk, hogy megpróbáljuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát - jelentette ki a játékos-edző. - Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen Kálmán László nem léphet pályára. Öt kosarasunk az egyetemi bajnokságban érdekelt, így valamikor éjszaka érkeznek haza, úgy hogy előtte öt nap alatt öt meccset játszottak. Horváth Krisztián pedig leül a kispadra, de küzdőtérre nem léphet. Egy szó, mint száz kevesen vagyunk, de lelkesen várjuk a mérkőzést, ahol a csoport egyik legjobbját láthatják az érdeklődők a 18 órakor kezdődő mérkőzésen.

A pápaiak kevesen, de lelkesen várják az egyik legjobb ellenfelet (Fotó: Penovác Károly)

A VESC a kosárlabda NB I/B 9-16. helyért zajló keresztjátékában április 30-án (szerda, 19 óra) a Bp. Honvéd SE otthonába látogat, a vendégek trénere a közelmúltban mutatottnál jobb teljesítményt vár az övéitől.

Az egyetemisták egyik diadala a piros-fehérek ellen íródott, a túlóra első mérkőzésén könnyedén nyertek ellenük (86:79). - Az előző fordulóban kikaptunk Salgótarjánban, ám a hétpontos vereségnél jobban zavart, hogy nem tetszett a mentalitásunk - mondta Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője.

- Sok esetben rossz döntést hoztunk és temérdek ki nem kényszerített hibát vétettünk. Idegenben csak úgy léphetjük át az árnyékunkat, ha bátrabbak, ha úgy tetszik, vagányabbak leszünk. Leendő ellenfelünkről tudjuk, hogy a sportolóik jó fizikumúak, agresszív és gyors kosárlabdával szolgálnak. Azt kértem a tanítványaimtól, hogy ha kell, izzadjanak vért, de nyújtsanak összeszedettebb játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!