Kosárlabda

2014.05.19. 12:25

Nagyszerű játék magabiztos győzelemmel

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság-ban az 1 8. helyért rendezett rájátszás befejeződött. A Motax Concordia Pápa nagyszerű győzelemmel lépett a helyosztó mérkőzés felé.

Novothny Ottó

Motax Pápa_ Kecskemét

110:65 (24:25, 29:9,

24:8, 33:23)

Pápa, 300 néző. V.: Boros, Surányi, Kovács Nagy. Motax Concordia: Keresztes 24, Ács 23, Kálmán 19, Henrik 6/6, Horváth A. 13/3. Csere: Jarosevits 13, Vajda 5/3, Perger 2, Horváth K. 2, Simon, Benedek, Rédei. Edző: Vajda Balázs. Kecskemét: Kovács B. 16/12, Pongó I. 9/9, Jakab 1, Pongó II. 4, Kővágó, Laska 4. Csere: Kuntic 5/3, Tóth 16/3, Kohári 10, Pintér, Kopasz, Kocsis. Edző: Forray Gábor.

A Pápa (Kálmán labdával, mögötte Henrik) jól küzdött (Fotó: Penovác Károly)

A kezdést követően mindkét csapat szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, majd a negyed közepén elhúzott a Pápa, 14:8. A kecskemétiek azonban nem adták fel, sőt, kihasználva a házigazdák hibáit, alaposan ráijesztettek a vendéglátókra, 8. perc, 16:22. A folytatásban megváltozott a játék képe: miközben az egyik oldalon minden bejött, a másikon egyre pontatlanabbul teljesített a Kecskemét, 15. perc, 39:29. A szellemesen, remek ütemben teljesítő Pápa magabiztosan vezetett. A félidőben 53:34 állt az eredményjelzőn. A hosszabb pihenőt követően a Motax ismét állva hagyta fiatal játékosokból álló riválisát, érdekesség, hogy a harmadik negyed első kilenc percében mindössze két kosarat szereztek a vendégek. Eldőlt tehát az összecsapás, így az utolsó tíz percben mindkét oldalon mindenki játéklehetőséget kapott.

Vajda Balázs: - Jóval nehezebb mérkőzésre számítottam. Ellenfelünk jó szerkezetű, erős csapat volt. Örülök, hogy ennek ellenére nagy különbséggel tudtunk győzni. Köszönjük szurkolóink kitartását, még két találkozó van hátra a bajnokságból, mindent megteszünk a méltó befejezésért.

A rájátszás befejeződött, a folytatásban a helyosztókat rendezik meg, a Pápa éppen a Kecskeméttel küzd a hetedik helyért. A két klub kuparendszerben, oda-vissza vágón lép majd pályára. Az első mérkőzést Kecskeméten, a döntő csatát pedig Pápán rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!