Kosárlabda

2014.07.18. 13:55

Újoncként a tabella elején

Pápa - Két esztendővel ezelőtt a Motax Concordia Pápa kosárlabda csapatának vezetői anyagi megfontolásból úgy döntöttek, hogy visszalépnek a második ligába.

Novothny Ottó

Az NB I/B ötödik helyezettjétől ez mindenképpen meglepő lépés volt, ahogy az idén is alapos meglepetést okozott a klub: az alapszakasz harmadik helye után, a végén a hetediken végzett. Mindezt újoncként.

Két szezont kosaraztak tehát a pápaiak az NB II-ben, ám a méltán elismert utánpótlás bázisukat változatlanul működtették.

- A felnőttek versenyeztetése mellett természetesen nem mondtunk le a fiatalokról sem - kezdte az értékelést Vajda József a Motax szakvezetője. - Az első csapat újoncként a mezőny négy legjobbjával kezdte a bajnokságot, ám ennek ellenére ötből három meccset meg tudtunk nyerni. Az ezt követő kilences győzelmi sorozatot pedig nem kell magyarázni, remekül játszott ekkor a társaság.

A Motax Concordia Pápa kosárlabdacsapata újoncként az alapszakaszt harmadik helyen zárta (Fotó: Penovác Károly)

 

- Olyannyira, hogy gyengébb tavasz is elég volt a harmadik helyhez.

- A sorsolásnak köszönhetően ekkor több mérkőzésünk volt idegenben, mint hazai pályán. Márciusig azonban nem volt gond, ekkor Kálmán László Szombathelyen edzői szerződést kapott és így nem léphetett pályára nálunk. Ez törést okozott, két hosszabbításos találkozót elbuktunk a MAFC és az Eger ellen. Emellett jöttek nem várt vereségek is a Soprontól és a Veszprémtől. Ugyanakkor Törökbálintot oda-vissza megvertük. Az alapszakasz harmadik hely mindenképpen gyönyörű teljesítmény volt, remekül kosaraztak a fiúk.

- A rájátszásban nem volt már eredménykényszer.

- Ez a megállapítás az egész bajnokságra is igaz. Végül a Kecskeméttel szemben megszereztük a 7. helyet, ami újoncként egyértelműen siker. Természetesen elégedettek is vagyunk a szerepléssel.

- Visszatérve az utánpótlásra, újabb helyszínen jelent meg a városban a kosárlabda.

- A Katolikus iskolával együtt már öt alapintézményben van előképzős csoportunk. A régi edzői gárda vezeti a foglalkozásokat, hozzájuk csatlakozott egykori játékosunk, Léránt Gábor. Voltak szép eredményeink, de nálunk az elsődleges cél, hogy minél többen felkerüljenek a felnőttek közé. Horváth Kristóf személyében pedig korosztályos válogatottunk is van, aki az ifjúsági olimpián is képviseli a magyar színeket.

- A következő szezonban már nehezebb lesz meglepetést okozni.

- Egyelőre ott tartunk, hogy jeleztük az illetékeseknek: az NB I/B-ben indulunk. Ameddig az anyagi oldalt legalább kilencven százalékban nem sikerül bebiztosítani, addig bizonytalan a jövőnk. Ami biztos: Kálmán László helyettesét meg kell találnunk, ahogy az sem könnyíti a helyzetünket, hogy augusztus végéig nem tudunk bemenni a sportcsarnokba, addig edzőhelyet kell találnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!