Kosárlabda

2015.01.13. 13:30

Győzelmet aratott a Pápa férfi kosárlabda csapata

Szombathely - Fontos sikert aratott a Pápa a férfi kosárlabda NB I/B-ben, idegenben nyert a Falco II otthonában.

B. Virág Rita

Falco II–Motax Pápa 70:76 (13:25, 19:15, 18:17, 20:19)

Szombathely, néző. V.: Benedek, Csabai, Koncsek.

Falco II: Bazsó 12 (3), Varga 13, Tóth 4, Karagity 4, Hódi 10 (6). Csere: Popgyákunik 6 (6), Szabó 10 (6), Bagó 6, Németh 2, Gábor 3, Bereczki, Kozma. Edző: Váradi Attila.

Motax Concordia KC Pápa: Horváth 7 (3), Henrik 12 (9), Kutasi 6, Hadnagy 10, Keresztes 19. Csere: Szanati 13, Ács 5, Perák 4, Vajda B., Pölöskei, Hole. Megbízott edző: Vajda Balázs.

A pápai Keresztes Rafael tizenkilenc ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. Fotó: Penovác Károly

Vajda József nélkül kezdődött a férfi kosárlabda NB I/B-ben az idény a Pápa számára. A Motax Concordia trénere ugyanis gerincsérv miatt kidőlt a sorból, így fia, Vajda Balázs vette át tőle a stafétát.

A jól felkészített vendégek rögvest magukhoz ragadták a kezdeményezést és gyorsan előnyhöz jutottak. Keresztest ügyesen játszották meg az irányítók, így a negyed végére tetemes különbség alakult ki. Szigorított a védekezésén a fiatal Falco, sorra fülelték le a magas emberekhez tartó passzokat, s ekkor könnyű kosarakkal sikerült szépítenie (32:40).

A térfélcsere után legfőképp a küzdelem dominált. A Falco négy pontra felzárkózott, de Horváth és Henrik távoli dobásával ismét tíz lett közte. A végén Szanati lendületes játékának köszönhetően a Pápa megérdemelt sikert aratott.

Vajda Balázs: – Örömteli, hogy az egész héten gyakorolt elemeket viszont láttam. Nem hiába dolgoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!