Kosárlabda

2015.01.22. 20:25

Nehezen kicsikart veszprémi győzelem

Veszprém - Csak egy negyedben volt meghatározó a különbség, ez el is döntötte a Veszprém javára a mérkőzést a férfi kosárlabda NB I/B-ben az Oroszlány ellen.

Mosonyi József

Veszprém_ OSE

75:68 (21:21, 21:14, 16:17, 17:16)

Veszprém, 300 néző. V.: Horváth A., Szalai Zs., Benedek Z.
HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 14/3, Kováts 3/3, Kámán 24, Nagy G. 2, Szabó T. 7. Csere: Nagy R. 10/6, Novák B. 3/3, Fekete 4, Sipos 8, Oltárczy, Gáll, Novák P. Edző: Petőfi Áron.

OSE: Kiss Ko. 21/3, Hajmásy 2, Burai 7, Gorzsás 8, Keller V. 2. Csere: Kiss Ká. 8, Bocsárdi 3, Magyari 3/3, Túri, Ughy 14/3. Edző: Kovács Nándor.

A hazaiak kezdtek jobban (8:2), de az 5. percben már ott lihegett az egyik legjobbját, Tanács Attilát sérülés miatt nélkülöző OSE a vendéglátó nyakán (8:7). Fej, fej mellett haladtak a csapatok, képtelen volt lerázni ellenfelét a HOYA, ráadásul Kiss Ko. igen jó napot fogott ki és 13 pontjával tartotta magát az OSE (21:21).

A veszprémiek új szerzeménye, Szabó Tibor hét pontot tett hozzá a sikerhez csütörtök este
Fotó: Penovác Károly

A folytatásban Sipos és Szabó vette hátára csapatát: ketten együtt 11 pontot termeltek, de jól dolgoztak a palánk alatt is, s többek között nekik köszönhetően a Veszprém hét pontos előnnyel mehetett a félidőben a szünetre (42:35).

A harmadik játékrészben megtorpantak az egyetemisták, főleg a támadójáték akadozott, s ezt kihasználva az Oroszlány felzárkózott 44:42-re. Novák B. hármasa adott újabb lendületet a csapatnak, azonban a rivális nem hagyta magát, precíz támadásokkal tapadt a hazaiakra (49:49, 53:52). Szerencsére a negyed utolsó percében Nagy R. és Kámán hat pontos differenciát harcoltak ki.

Az utolsó felvonásban végig vezetett a Veszprém, de az Oroszlánynak többször is lehetősége adódott az egyenlítésre. Ezzel nem élt, míg a Veszprém Kámán extraklasszis teljesítményével bebiztosította magának a győzelmet.

Petőfi Áron: - Nem védekeztünk rosszul, mert hetven pont alatt tartottuk az ellenfelünket. Azonban csak a második negyedben voltunk meghatározóak, amikor hét pontos előnyt szereztünk. Nagy bajban lettünk volna, ha az OSE rutinos centere, Tanács Attila itt lett volna. Jövő héten megpróbáljuk a lehetetlent, a Bonyhádot hazai pályán megverni.

Kovács Nándor: - Sok gondunk ellenére teljes erőbedobásra késztettük a jobb erőkből álló Veszprémet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!