Kosárlabda

2015.04.18. 14:14

Motax Concordia Pápa: Két gyermeteg hiba az négy pontot jelentett

Pápa - Az idény legjobb teljesítményét nyújtotta a Motax Concordia Pápa a férfi kosárlabda NB I/B 1-8. helyért zajló rájátszásában a DEAC ellen, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez.

B. Virág Rita

Pápa-Debreceni EAC: 94:98 (25:36, 20:20, 22:26, 26:16)

Pápa, 250 néző. V.: Jakab, Vida, Bognár. Motax Concordia KC Pápa: Horváth 10/6, Szanati 6, Henrik 8/6, Ács 7 Kutasi 16/6. Csere: Perák 10, Hadnagy 2, Simon 10, Sömenek 19/12, Vajda 6/3, Perger. Szakmai igazgató: Vajda József.

Debreceni EAC: Nagy Be. 12/12, Takács 38, Nagy Bo. 21/12, Kovács 9, Kaluha 2. Csere: Vas 9, Szarka 3/3, Erdei 4, Helgason, Boldizsár. Edző: dr. Nagy Ágoston.

Az idény legjobb játékát mutatták a pápaiak, ám ez kevés volt a győzelemhez. Fotó: Penovác Károly

A bravúros alapszakaszbeli harmadik hely után a Pápa a feljutásra is esélyes Debrecennel került össze a keresztjátékban.

Sajnos nem úgy indult a mérkőzés, ahogyan arra a vendéglátók egész héten készültek. Rögtön az első perctől kezdve a Debrecen nagy iramot diktált, mellyel a Motax nem igazán tudott mit kezdeni. Több távoli vendég kosárra a Pápa csak büntetőkkel tudott válaszolni, így a negyed derekára jelentős előnyt épített a DEAC (8:21). Hazai időkérést követően sorra érkeztek a hazai oldalon is a pontos triplák. Ez azonban még mindig csak a különbség tartásához volt elegendő.

A második negyedben triplaparádét láthattak a kilátogató nézők. A Pápa ötször volt eredményes a hármas vonalon túlról, azonban a védekezése még mindig nem állt össze. S bár sikerült három pontra megközelíteni a cívisvárosiakat, végül a félidő utolsó perceiben a DEAC akarata érvényesült, így maradt a tíz pontos differencia.  nagyságrendekkel jobban teljesítettek ezen a téren a negyedben. Sikerült három egységnyire is felzárkózni, de a félidő előtti 3 perc abszolúlt a vendégeké volt, így tartották megnyugtató, 10 pontos előnyüket.

A DEAC rendkívül jól szervezetten tartotta a különbséget, míg a Pápa igyekezett a támadójátékának erősítésével meccsben maradni (54:64). Egy nem várt hazai hullámvölgyet ismételten büntetett a hajdúsági csapat, és a negyed második felében meglépett 18 ponttal.

Az utolsó játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamozott a házigazda. Védekezést váltott a Pápa, ami alaposan megzavarta a debrecenieket és ezt kihasználva 85:88-ra felzárkóztak a Vajda-tanítványok. A végjátékban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a döntés az utolsó percre maradt. Sajnos a PKC két gyermeteg hibája után a DEAC büntetőzhetett, így alakult ki a minimális, négy pontos különbség a vendégek javára.

A rendkívül magas színvonalú mérkőzésen a Pápa rendre a lehető legrosszabbkor hibázott, s annak dacára, hogy kiválóan kosárlabdázott, nem tudta megszerezni a győzelmet.

Vajda Balázs: - Győzelemmel felérő vereséget szenvedtünk. Az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk a rendkívül pontos és eredményes kosárlabdát játszó DEAC ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!