Kosárlabda

2016.02.14. 19:09

A Real nyerte a tornát - A magyar válogatott bronzérmet szerzett a seregszemlén

Székesfehérvár - A negyedik alkalommal kiírt tornát harmadszor nyerte a Real Madrid, a királyiak a döntőben a rómaiakat verték, nagy csatában. Az U16-os válogatott bronzérmes lett.

Horog László

A 7. helyért döntő találkozón, a Dávid Kornél Akadémia és a Fenerbahce lépett parkettre a Vodafone Sportcentrumban. A derbi Takács Martin és Tirpanci különmeccsével indult, csak ők szereztek pontokat, aztán Takács Milán is beszállt a gyártásba, a fehérváriak első 10 pontját ők szerezték, stílszerűen, testvéries megosztásban. Az első negyed végére 23-14-re vezettek a házigazdák. Éledtek a törökök, közelebb jöttek, sőt a vezetést is átvették a látogatók. Aztán megtorpantak, csak a fehérváriak szereztek pontot, átvették a vezetést és gondosan őrizték előnyüket, végül magabiztosan nyertek, 71-61-re.

Az 5. helyért a Cibona és a Bayern München találkozott, a horvátok 85-70-re győztek.

A sötét mezben játszó Stellazzurra Rome csak ezen a képen tudott a Real Madrid fölé kerekedni
Fotó: Koppán Viktor

A bronzmeccset a szombaton a Real Madrid ellen nagy csatában veszítő, U16-os válogatottunk vívta a Partizan Beograddal, a mienk kezdtek jobban, Váradi Attila tanítványai magabiztosan szedték a lepattanókat és ugyanígy támadtak, az első negyedet 17-11-es vezetéssel zárták, a félidő végén azonban nagyon közel jöttek az erősen feljavuló szerbek, a fordulás előtt 42-38 állt az eredményjelzőn. Nagyon elkapták a fonalat a magyarok, az utolsó negyed előtt 73-56 állt a táblán, végül 89-75-re nyert az U16-os csapat, ezzel megszerezte a harmadik helyet.

A döntőben a Real Madrid és a Stellazzurra Roma találkozott, a spanyolok kezdtek jobban és végig irányítottak. Bár voltak a találkozónak olyan pillanatai, amikor az olaszok nagyon közel jöttek, azonban a kritikus pillanatokban nem tudtak jó döntéseket hozni, 80-71-re nyert a Real, ezzel ismét megnyerte a Szent István Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!