Kosárlabda

2009.11.18. 12:09

Akármi is történhet

Veszprém, Pápa - A papírforma sima hazai győzelmet ígér, de a sportban éppen az a csodálatos, hogy a küzdőtéren bármi megtörténhet.

Novothny Ottó

Az NB IB-s kosárlabda bajnokságban pénteken 18.30 órakor rendezik meg a Veszprémi Egyetem SC-Pápai KC örökrangadót. Állhat bárhogy a két klub a bajnoki tabellán, kettejük egymás elleni csatája mindig élvezetes, izgalmas és rendkívüli élményt ígér.

Természetesen ezúttal sem lesz másképp, a megyei rangadón a résztvevők győzelmet várnak, ami lehetetlen: csak egyikőjük keze lendülhet magasba a meccs lefújásának pillanatában.

- Hét bajnoki győzelmünk után következik a megyei rangadó - kezdte Molnár István a házigazdák mestere.  - Ráadásul egy olyan meccs után lépünk majd pályára, amikor idegenben dobtunk 124 pontot. Őszintén megvallva, ilyesmi egyszer fordulhat elő egy csapat életében, ami kicsit meg is ijeszt engem. Régóta dolgozom edzőként, de ilyen döbbenetes élményben még nem volt korábban részem. A mostaninál sokkal jobb társulatokkal sem tudtunk hasonló eredmény közelébe sem férkőzni.

- A holnap esti összecsapáson nyilván egészen más események várnak a csapatra.

- Lehet legyinteni, de ettől még ez megyei rangadó lesz. Pontosan olyan, mint az Eger-Gyöngyös, vagy a Dombóvár-Kaposvár meccsek. Felfűtött hangulat és nagy izgalmak várhatóak. Nekünk új fiúkból áll a csapatunk, akik kevésbé tapasztaltabbak a forró hangulatú mérkőzések terén, ezért is örülök, hogy korábban a Magyar Kupában már keményen összecsaptunk a Pápával.

- A tabella alapján nem kétséges a hazai győzelem.

- Riválisunk teljesítménye csalóka, hiszen nagyon jó csapat, de a betegségek, sérülések miatt nem tudta eddig megmutatni valós tudását. Számukra ez a meccs egy lehetőség, hogy közelítsenek az élmezőnyhöz. Pontosan ezért nem szabad abba a hibába esnünk, hogy a tabellát nézzük.

- Gondolom a nyolcadik győzelem megszerzése a cél.

- Ezt mondanom sem kell, egyértelmű. Az biztos, hogy mi egész pályán letámadunk majd, mert a legutóbb dobott sok pont ellenére, mégiscsak a védekezésünk a fő fegyverünk.

A Pápai KC egy győzelemmel és négy vereséggel várja a pénteki találkozót.

- Egyetlen álmom van - fogalmazott Vajda József a vendégek szakvezetője -, hogy egyszer és mihamarabb mindenki egészséges lesz nálunk és tudunk együtt edzeni. Az ugyanis biztos, hogy például Veszprémben nem lesz irányítónk (mindketten, Bogdán és Pető is sérültek), de a többiek is bajlódnak gondokkal.

- A különleges figyelem megsokszorozhatja az erőket.

- Az nem kérdés, hogy becsülettel fogunk küzdeni és mindent megteszünk, hogy a VESC ne nyerjen, vagy legalábbis ne gyűjtse be könnyedén a győzelmet. Ugyanakkor a hiányzók állandóan akadályozzák a normális felkészülésünket.

Ács Péter az ezredforduló óta a pápai kosárlabda csapat tagja. A zalaegerszegi fiatalember nem tartja számon, hogy hány alkalommal lépett pályára a veszprémiek ellen. A sportember elmondta: az elején alaposan meglepte, hogy ilyen felfokozott állapotban küzdött egymással a két csapat, de aztán megszokta. A bajnoki, kupa és felkészülési meccseket figyelembevéve Péter harmincnál is többször küzdött a VESC elleni rangadókon. Ma már ő is úgy gondolja, hogy ez a szezon egyik legfontosabb összecsapása. Volt olyan évad, hogy Veszprémben nyertek, míg a visszavágón fordított eredmény született, de általában az egyetemisták sikere a jellemző a csatákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!