Kosárlabda

2014.11.07. 20:28

Ellenállhatatlanul kosaraztak a hazaiak

Veszprém – Harminchárom ponttal, vagyis a vártnál sokkal könnyedebben verte meg a listavezető MAFC II-t a HOYA Pannon Egyetem Veszprém a férfi kosárlabda NB I/B pénteki játéknapján.

B. Virág Rita

Veszprém–MAFC II
111:78 (25:19, 32:23, 30:17, 24:19)

Veszprém, 300 néző. V.: Esztergályos, Tóth, Kéri. HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Novák B. 7/3, Vertetics 7/6, Kámán 23/3, Farkas 21, Sipos 17/3. Csere: Nagy R. 8/3, Takács 11, Kelemen, Kováts 8/6, Novák P. 2, Gáll 7/3. Edző: Petőfi Áron.

MAFC II: Timkó 7, Vittay 20/3, Koncz 13/6, Csapai 2, Mócsári 18/3. Csere: Nikitin 6, Szlávik 1, Pápai 4, Cserkuti 4, Boldog, Somkuti 3. Edző: Garai Péter.
Kipontozódott: Gáll a 40. percben.

Novák B. hármasával indult a találkozó, s ez jó alapot adott a társaknak is, akik magabiztos kézzel használták ki a helyzeteiket, így az első negyed végére 25:19-re elhúzott a Veszprém. A folytatásban egész pályás letámadásra váltott a MAFC, ami eleinte nem ízlett az egyetemistáknak, de szerencsére gyorsan megtalálták az ellenszerét, így a vendégek kénytelenek voltak visszaállni zónára. A különbség fokozatosan nőtt, s az sem zavarta meg a házigazdákat, hogy kezdő irányítója, Vertetics egy ütés miatt csak percekre tudott visszatérni a pályára. A félidő végére jelentős előnyt harcolt ki a HOYA (57:42).

A veszprémi Farkas Attila is nagyszerűen kosarazott, 21 pontig jutott a MAFC ellen
(Fotó: Penovác Károly)

Szünet után nem változott a játék képe: főleg Kámán volt elemében, aki mind a palánk alól, mind távolról ellenállhatatlanul dobott és vezérletével egyre nagyobb lett a két fél között a differencia (87:59).



A negyedik rész nem tartogatott különösebb izgalmakat, leginkább az volt a kérdés, mikor éri el a száz pontot a Veszprém. A nézők vastapssal jutalmazták meg kedvenceiket, akik ezen a napon ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Petőfi Áron: – Nagy szükségünk volt erre a fölényes győzelemre. Azt hiszem, jól látszott, hogy teljesen más szellemben kosárlabdáztunk, mint a Pápa ellen a múlt héten. Van még mit javulnunk, támadásban és védekezésben is, de ez már olyan játék volt, ami jó alapot adhat a folytatásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!