Kosárlabda

2010.02.11. 18:57

Javítás, folytatás - Pénteken itthon a VESC, Kanizsán vasárnap a Pápa

Veszprém, Pápa - Meglepő vereség után készül hazai győzelemre a Veszprémi Egyetem SC, illetve sorozatos nyerések után meglepetésre a Pápa-Damla KC NB IB-s kosárlabdacsapata.

Novothny Ottó

A VESC a Honvéd otthonában kapott ki úgy, hogy az utolsó játékrész előtt még csak két pont volt a házigazdák előnye. A végén pedig már huszonnégy...

- Ilyen gyengén még nem játszottunk - állapította meg önkritikusan Molnár István, a veszprémiek mestere. - Tizenkilenc eladott labdánk volt, ráadásul támadásban fegyelmezetlenek voltunk, elszórtuk a lehetőségeinket. Hivatkozhatnék persze a játékvezetőkre is, hiszen nem álltak feladatuk magaslatán, de elsősorban saját játékunk miatt veszítettünk.
 
- A kudarcból is lehet tanulni.

- Hiszem, hogy nálunk is ez történik. Egyáltalán nem szeretnénk a legjobb négy közé jutásért folytatott harcban kellemetlen helyzetbe kerülni. A Honvéd ugyanis lassan vérszemet kaphat ez ügyben és okozhat rossz perceket mindenkinek.
 
- A Budafok ellen szerencsére idegenben is biztosan nyertek.

- Ennek ellenére lendületes, fiatal csapat a fővárosi, határtalan lelkesedéssel képesek belevetni magukat a küzdelembe. Mindenképpen nyernünk kell, ez kötelező, és abban is bízom, hogy a jó hangulatú sikerben a közönség is a segítségünkre lesz.

A Pápa-Damla KC sorozatban négy találkozót nyert meg. Legutóbb Sárváron 117:47 arányban múlta felül riválisát, ám vasárnap a másik véglet következik: Nagykanizsára látogatnak.

- Hazai pályán ebben a bajnokságban még nem kapott ki ellenfelünk - kezdte Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - Ráadásul Pápán is legyőztek minket, de hát minden mérkőzés más, igyekszünk majd helytállni.
 
- Mivel lephetik meg a kanizsaiakat?

- Nekünk egyetlen komoly fegyverünk lehet, ha távolról betalálunk. Amennyiben a hárompontosokat bedobjuk, akkor van esély, hogy meglepetést okozzunk. Bogdánra sajnos változatlanul nem számíthatunk, de a hétközi körmendi edzőmeccsel a tarsolyunkban próbálunk végig partiban maradni riválisunkkal.

 

Budafokon 90:66-ra győzött a VESC, amely tizenkét győzelemmel és három vereséggel harmadik a tabellán (a Nagykanizsa a második ugyanilyen mutatókkal). A Budafok a tizedik, eddig mindössze három alkalommal nyert.

A pápaiak a hetedik helyen állnak, nyolc győzelem mellett hétszer kaptak ki. Pápán 68:53 arányban a Nagykanizsa diadalmaskodott, ezért szeretne most visszavágni a vendégalakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!